Stiri online, politice, economice, mondene, sociale si sport, productie video


Parteneri

MicNews.ro

Ziar Viitor

Banner publicitate

Romexpo

RATB

Metrorex

 

 

comunicate diverse 

IT & C

 

Acer aduce în România noile serii de laptopuri F15 cu platforma Intel Skylake

    Acer a anunțat disponibilitatea în România, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, a noilor serii de laptopuri F15 (F5-572G), adresate utilizatorilor ce își doresc un înlocuitor pentru desktop.
    Generația a 6-a de procesoare Intel Core asigură grafică îmbunătățită pentru experiență multimedia completă și consum redus de energie.
Placa grafică este NVIDIA GeForce 940M cu 2GB, respectiv 4GB de memorie VRAM DDR3. Capacitatea de memorie RAM poate fi upgradată până la 16GB cu ajutorul a două module SO-DIMM.
Laptopul are o capacitate de stocare pe hard disk de până la 2TB, la o viteză de rotație de 5400 RPM sau SSD cu capacitate de maximum 256GB.
Ecranul de 15" Full HD asigură o vizionare și o interacțiune optime cu ecranul.
Designul a fost realizat prin tehnica de scanare și imprimare 3D, iar gravarea carcasei a fost făcută cu laser.
Măsurând 381,6 x 256 x 24.9/29.2mm și cântărind 2,4 kg, F15 se potrivește pentru a fi utilizat atât la birou, cât și acasă, având o autonomie a bateriei de aproximativ 6 ore.
În România, produsul va fi disponibil în două variante de culori, roșu și negru. Configurația entry va avea un preț recomandat de 2.799 de lei având plaftormă Intel Core i5-6200U și sistem grafic NVIDIA GeForce 920M cu 2GB de memorie DDR3.

Sony lansează hard disk-ul de 1TB, rezistent la șocuri

    Noul hard disk extern Sony dispune de o carcasă cauciucată durabilă, rezistentă la stropire (IPX2), praf (IP5X) și căzături. Hard disk-ul rezistă la căzături de până la 1,2 metri, protejând datele de daune în condiții extreme. Durabilitatea HDD-ului HD-SP1 facilitează salvarea fișierelor indiferent de mediul în care este folosit, în timp ce dimensiunile reduse permit transportarea cu ușurință a fișierelor.
    Caracteristicile de securitate și software-ul le garantează utilizatorilor transferul de date rapid și sigur, atunci când sunt în mișcare. Noul software "Backup Manager 2.0" dispune de o funcție hibridă de backup. Astfel, funcția de back-up automat se activează atunci când hard disk-ul este conectat, salvând proiectele importante ale utilizatorului fără ca acesta să depună un efort suplimentar. Atunci când hard disk-ul nu este conectat, software-ul compatibil cu serviciile de cloud precum Dropbox și Google Drive poate salva temporar fișierele în cloud, asigurând stocarea informațiilor în condiții de siguranță maximă.
    Alte caracteristici ale software-ului includ Password Protection Manager, dedicat maximizării securității și Data Transfer Accelerator, care permite salvarea și stocarea rapidă a tuturor datelor (500MB în 7 secunde) pe hard disk-ul de 1TB. HD-SP1 este o opțiune rapidă și sigură de stocare a informațiilor, pe fondul durabilității și a caracteristicilor de securitate, dar și a conectării prin USB de mare viteză.

Piata care SI-A REVENIT din criza.
Ce preferinte au romanii in materie de smart TV, smartphone si calculatoare

    Valoarea vanzarilor de pe piata bunurilor de folosinta indelungata din ultimul trimestru al anului a crescut cu aproape 11% fata de T4 2012, iar in intregul an 2013 cresterea fata de 2012 a fost de 7%.
    Singurele doua sectoare care au inregistrat scaderi in acest an au fost cele de imprimante si multifunctionale si piata foto, potrivit unui studiu GfK Romania.
    In schimb, piata electronicelor a crescut la nivelul intregului an dupa trei trimestre de descrestere consecutiva. Valoarea vanzarilor de pe acest segment in T4 2013 a fost mai mare cu aproape 8% fata de T4 2012.
Telecom – crestere de vanzari de 17%, in 2013
    Potrivit studiului mentionat, valoarea nesubventionata a sectorului de telecom generata in T4 2013 a inregistrat o crestere de peste 21% in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, insumand 169 milioane de euro.
    La nivelul intregului an, din punct de vedere valoric, s-a inregistrat o crestere de 17% datorata vanzarilor mari de smartphone-uri. Piata de telefoane mobile a inregistrat o descrestere de doua cifre.

Electrocasnice mici – vanzari cu 9% mai mari
    Piata electrocasnicelor mici a inregistrat cu 13% mai multa valoare in T4 2013 fata de acelasi trimestru al anului trecut. Vanzarile de Black Friday au contribuit la performanta trimestriala a sectorului, noiembrie 2013 fiind cu 27% mai mare decat aceeasi luna din 2012.
    Vanzarile din 2013 de electrocasnice mici au cumulat o valoare totala de 114 milioane de euro, cu mai bine de 9% peste 2012.

Electronice – crestere de 1,6% in 2013
    Ultimul trimestru al anului a adus vesti bune pentru sectorul electronicelor. Cu aproape 8% mai mult decat in T4 2012, T4 2013 a adus o crestere pe intregul an de 1,6% pentru piata de electronice. Valoarea totala inregistrata pe piata in acest trimestru a ajuns la 119 milioane de euro. Mai mult de jumatate din aceste vanzari au fost realizate in noiembrie, cea mai buna luna din an.
    Vanzarile de televizoare cu ecran plat au fost ridicate, in timp ce vanzarile pentru aparate din categoriile audio, video, console de jocuri si sisteme de navigatie au fost in declin.

Electrocasnice mari – plus de 5% in 2013
    Piata electrocasnicelor mari a mentinut cresterea si in ultimul trimestru al lui 2013, fiind cu aproape 8% mai mare comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, ajungand la valoarea de 113 milioane de euro. In total, piata electrocasnicelor mari in 2013 a insumat o valoare de 337 milioane de euro, cu mai mult de 5% peste performanta din 2012.

IT – majorare cu 4%
    In T4 2013, piata IT a inregistrat o crestere de 7.6% in comparatie cu perioada similara a anului precedent, insumand 163 milioane de euro. Cu exceptia calculatoarelor desk, campaniile de Black Friday si de Craciun au adus categoriilor IT evolutii pozitive. Cele mai semnficative cresteri au fost inregistrate in cadrul tabletelor (+37%) si al tastaturilor (+28%). In cadrul segmentului de tablete, s-au remarcat vanzari considerabile pentru produse din gama entry si mid cu diagonale mai mici de 9 inci. Intregul sector IT a insumat in 2013 in jur de 455 milioane de euro si o crestere de aproape 4% fata de 2012.

Piata de imprimante si multifunctionale – minus de 2%, in 2013
    Piata de imprimante si multifunctionale a inregistrat scadere in T4 2013 (-3%) fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand valoarea de 10 milioane de euro. La nivel total, in 2013 sectorul a insumat 31 milioane de euro (-2% fata de 2012).

Foto – scadere de 13%, anul trecut
    Vanzarile de camere foto digitale au fost mici in sezonul de vara si piata a scazut cu aproape 13% in primele trei trimestre ale lui 2013. In total, vanzarile de camere foto digitale au scazut cu 13% in 2013 comparativ cu 2012.

Mobile World Congress 2014: Samsung Galaxy S5, LG G Pro 2, Nokia X şi Sony Xperia Z2 sunt cele mai aşteptate noutăţi la Barcelona

    Mobile World Congress 2014 (MWC 2014), unul dintre cele mai importante evenimente de profil de pe continent, a luat startul luni. Mai mulţi producători de telefoane inteligente îşi vor lărgi portofoliul de produse cu noi modele, printre care Samsung Galaxy S5, LG G Pro 2, Nokia X şi Sony D6503 Sirius. Evenimentul are loc la Barcelona, în perioada 24-27 februarie 2014.
    Mobile World Congress 2014 (MWC 2014) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate telefoanelor mobile şi tehnologiei telecom, la care participă peste zece mii de vizitatori de pe toate continentele.

Genius prezinta la IFA 2013 gama premiata GX Gaming si o paleta diversificata de periferice hibrid

Genius anunta prezenta la IFA 2013 intre 6 si 11 septembrie. La standul Genius toti cei prezenti vor putea testa cele mai noi produse din seria de gaming GX precum si o gama variata de periferice multifunctionale.
   Tastatura Manticore si castile Zabius - premiate din seria GX Gaming
Genius va prezenta la standul sau din cadrul IFA 2013 cele mai recente doua aparitii din seria GX Gaming. Prima dintre acestea este Manticore, castigatoarea premiului COMPUTEX d&i 2013, tastatura profesionala de gaming cu taste mecanice. Al doilea este Zabius, un set de casti puternice pentru gaming, compatibile cu PC, Mac, PS3 si cu Xbox 360. Genius va expune, de asemenea, castigatorul premiilor CES Innovations 2013 si COMPUTEX d&i, mausul pentru gaming GX Gila, precum si restul produselor din seria de gaming.
     Gama larga de periferice inovatoare
Genius este recunoscuta pentru combinarea functiilor mai multor periferice intr-un singur produs pentru a oferi o experienta de utilizare optima. Continuand acest trend, Genius va prezenta o noua linie de periferice multifunctionale la standul sau.
    Produsele din aceasta linie vor include accesorii Genius pentru smartphone-uri si tablete/pc-uri ca TRANSBar, un sistem de boxe semiportabile cu Bluetooth 2.1, care se transforma intr-un suport ce se potriveste cu toate marimile de tableta/ PC.
    Genius va expune, de asemenea, linia de mausuri inovatori pentru computer:
• Cam Mouse - maus care devine camera cu functii de scanare a codurilor QR, upload instant si altele.
• Energy Mouse - un maus fara fir care actioneaza ca un incarcator portabil, cu o baterie litiu polimer de 2700mAh, care permite utilizatorilor sa isi incarce dispozitivele mobile.
• Speaker Keyboard - tastatura eleganta care se comporta si ca un sistem de sunet 2.1, adaugand putere sistemului PC sau dispozitivului mobil la care este conectata.
• Traveler D6600 - maus wireless care permite utilizatorilor sa comute controlul mausului intre doua computere diferite doar prin apasarea unui buton.
Pentru mai multe informatii despre Genius, puteti vizita http://www.geniusnet.com/
      Despre Genius
Genius este un producator international de periferice pentru computer. Creat de catre KYE Systems Corp. in 1983, Genius ofera produse pentru PC precum mausuri pentru computer, tastaturi, camere web si de securitate, difuzoare, periferice pentru jocuri, telecomenzi, casti, camere foto digitale, rame foto digitale. Gama de produse electronice pentru consumatori de la Genius include si accesorii pentru telefoanele mobile, casti Bluetooth si difuzoare pentru iPod.
In ultimii ani, Genius a fost recunoscut drept unul dintre brandurile taiwaneze din Top 20 international. Pentru mai multe informatii, accesati pagina web a Genius – www.geniusnet.com.  (Sursa: www.4ace.ro)

Cisco remediaza o vulnerabilitate critica privind executarea comenzilor de la distanta in Secure Access Control Server

   Cisco Systems a lansat patch-uri de securitate pentru Secure Access Control Server (Secure ACS) pentru Windows, pentru a remedia o vulnerabilitate critica ce ar putea permite unor atacatori neautentificati sa execute de la distanta comenzi arbitrare si sa preia controlul asupra sistemului de operare.
   Cisco Secure ACS este o aplicatie care permite companiilor sa gestioneze in mod centralizat accesul la resursele de retea pentru diferite tipuri de dispozitive si utilizatori. Potrivit documentatiei Cisco, aceasta intareste politicile de control al accesului pentru VPN, wireless si alti utilizatori de retea si, de asemenea, autentifica administratorii, autorizeaza comenzile si ofera o pista de audit.
   Cisco Secure ACS sporta doua protocoale de control al accesului la retea: Remote Acces Dial in User Service (RADIUS) si Terminal Access Controller Access-Control System Plus (TACACS+).
   Vulnerabilitatea remediata este identificata ca CVE-2013-3466 si afecteaza Cisco Secure ACS petru versiunile Windows 4.0 - 4.2.1.15, cand sunt configurate ca servere RADIUS cu Extensible Authentication Protocol-Flexible Authentication prin autentificarea Secure Tunneling (EAP-FAST).
   "Vulnerabilitatea se datoreaza unei analize necorespunzatoare a identitatii utilizatorior folosita pentru autentificarea EAP-FAST", a declarat Cisco intr-un consultativ de securitate. "Un atacator ar putea exploata aceasta vulnerabilitate prin transmiterea unor pachete artizanale EAP-FAST pe dispozitivul afectat".
   "Exploatarea cu succes a vulnerabilitatii ar putea permite unui atacator neautentificat sa execute comenzi arbitrare de la distanta si sa preia controlul deplin asupra sistemului de operare care gazduieste aplicatia Cisco Secure ACS in contextul in care utilizatorul System pentru Cisco Secure ACS ruleaza pe Microsoft Windows", a declarat compania.
   Vulnerabilitatea a primit punctajul maxim de gravitate - 10.0, in sistemul Common Vulnerability Scoring (CVSS), care indica faptul ca aceasta este extrem de importanta. Cisco Secure ACS pentru versiunea Windows 4.2.1.15.11 a fost lansat pentru a remedia problema.
   Nu exista inca solutii cunoscute, astfel incat upgrade-ul la versiunea remediata a aplicatiei este recomandat.  (Sursa: www.computerworld.com)

Microsoft ar putea suferi o restructurare majora. Steve Ballmer vrea o singura divizie Windows

Microsoft ar putea anunta, pana la 1 iulie, o restructurare majora a companiei, scrie All Thinngs Digital, citat de The Verge. Restructurarea, care pare sa fi fost decisa exclusiv de Steve Ballmer fara consultarea celorlalti executivi ai companiei, se va manifesta prin unificarea tuturor diviziilor Windows sub o singura unmbrela.
Asta i-ar permite lui Steve Ballmer sa-si puna in aplicare mult mai usor viziunea proprie asupra viitorului companiei. Microsoft ar urma sa se concentreze foarte mult asupra dezvoltarii de device-uri si servicii pentru consolidarea ecositemului Windows, iar aceasta idee pare sa aiba inclusiv binecuvantarea lui Bill Gates.
Desi momentan nu exista o confirmare oficiala din partea Microsoft, restructurarea este extrem de posibila. Steve Ballmer, care a preluat atributiile de la Bill Gates in 2008, a precizat, recent, ca Microsoft va trece printr-o "schimbare fundamentala". Iar aceasta schimbare se refera la unificarea diviziilor hardware si software.
In mod clar, insa, restructurarea Microsoft nu este pe placul tuturor, mai ales ca o parte dintre executivii actuali ai Microsoft nu stiu la ce sa se astepte si nu au fost informati in legatura cu viitorul lor in companie.

Vertu lanseaza noi versiuni de TI, smartphone-ul de lux cu Android. Editie limitata la o mie de unitati

La aproape jumatate de an de la lansarea pe piata a primelor sale smartphone-uri cu Android, Vertu revine in atentia clientilor cu doua versiuni cromatice pentru modelul TI. Vertu TI este disponibil acum cu finisaj Midnight Blue si Sunset Red. Noua editie Vertu TI Colours este limitata la o mie de unitati.
Vertu TI are o carcasa de titan si un display multitouch de 3,7 inci cu rezolutie 480x800 pixeli, protejat de un ecran de cristal de safir, cel mai mare realizat de companie pana in acest moment.
Noul smartphone Vertu, care este asamblat manual in Marea Britanie, are un procesor dual-core la 1,7 GHz, memorie interna de 1 GB si 64GB spatiu intern de stocare, o camera foto de 8MP capabila de filmare full HD si o alta, frontala, de 1,3 MP.
Producatorul de telefoane mobile de lux a lansat Vertu TI si pe piata romaneasca, in luna martie a acestui an, la un pret de 7.900 de euro.

Rivalitatea celor doi giganti
Apple si Samsung continua si in 2013

Cine nu cunoaste rivalitatea dintre Apple si Samsung? Acesti doi giganti ai domeniului IT isi disputa de ceva timp intaietatea in ceea ce priveste smartphone-urile, si mai nou tabletele. Dupa 2007, cand a aparut iPhone, cei de la Samsung au fost acuzati ca s-au folosit de tehnologii patentate de Apple, asa ca daunele proceselor au ajuns la nici mai mult nici mai putin de 1 miliard de dolari. Ulterior, fabricantii din Cupertino au mai solicitat 700 de milioane de dolari daune de la sud-coreeni. De cearta celor doua companii se parea ca vor profita Nokia si Microsoft, cu noul Windows Phone 8. Insa strategia lor, gresita, i-a facut pe cei de la Apple si Samsung si mai importanti in lumea IT. Pentru mai multe detalii click aici...

Premiere la CeBIT: G Data prezinta
noile tehnologii antivirus

"In acest an, vom folosi CeBIT ca platforma pentru lansarea noilor noastre branduri, tehnologii antivirus inovative pentru o audienta internationala. Datorita acestor noi tehnologii ‘Made in Germany’ vom oferi clientilor nostri o protectie mai rapida si mai eficienta impotriva amenintarilor online," explica Frank Heisler, Director G Data. "In plus fata de tehnologia prezentata vom demonstra clientilor nu doar cum se pot apara de atacurile cibernetice, ci si cum pot folosi G Data PatchManagement pentru a acoperi potentialele vulnerabilitati din programele pe care le utilizeaza."  . Pentru mai multe detalii click aici...

Samsung a lansat la CES un procesor mai
puternic si mai rapid pentru smartphone-uri

Grupul sud-coreean Samsung, al doilea mare producator de semiconductori, a prezentat la Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas, un procesor mai puternic si mai rapid, in incercarea de a obtine o cota mai mare pe piata smartphone-urilor.CES 2013
Samsung va incepe vanzarea unui cip cu opt procesoare pe aceeasi bucata de silicon, Exynos 5 Octa, a anuntat presedintele grupului, Stephen Woo. Patru dintre procesoare sunt proiectate sa functioneze rapid cand dispozitivul are nevoie de putere de operare, iar celelalte vizeaza un consum mai redus al bateriei.
Lansarea producatorului sud-coreean urmeaza unor anunturi ale companiilor Nvidia, Qualcomm si Intel Corp privind procesoare proiectate sa creasca puterea de operare a dispozitivelor mobile.
Samsung care furnizeaza componente, precum procesoare, cipuri de memorie si ecrane, pentru Apple si pentru propria linie de smartphone-uri, vrea sa obtina comenzi si din partea altor producatori de smartphone-uri, a spus Woo, conform Mediafa
x.

Endava si-a dublat numarul de angajati din Romania in 2012 si continua recrutarile in acest an

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, si-a dublat anul trecut numarul de angajati din Romania. Cu peste 660 de angajati in birourile din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti, compania se numara printre cei mai activi angajatori din domeniul IT la nivel national.
In octombrie anul trecut, Endava a inaugurat un nou sediu in Capitala, majorandu-si astfel spatiile de birouri la peste 2.000 metri patrati in fiecare dintre locatiile sale din Romania.
Endava„Cresterea Endava este rezultatul unor initiative locale importante de recrutare si a investitiilor in oameni, derulate inclusiv prin intermediul programului propriu Endava University. Comparativ cu cei 340 de angajati cat numara Endava in Romania in ianuarie 2012, aproape ne-am dublat numarul de angajati. In prezent, avem peste 310 angajati la Cluj-Napoca, 225 de angajati la Iasi si 125 in noul nostru sediu din Bucuresti”, a declarat John Cotterell (foto), chief executive Endava.
In 2012, compania a participat la targuri de job-uri in toate locatiile unde este prezenta in Romania, a organizat programe de internship pentru studenti si programe de angajare pentru absolventi, respectiv a participat si a sustinut evenimente adresate specialistilor IT.
Anul trecut, compania a organizat si propriile evenimente de recrutare, printre care: „Endava Career Days” desfasurat timp de o saptamana la Iasi, „Open Days for Students” la Cluj-Napoca, iar in Capitala, compania a participat toamna trecuta la cel mai mare targ de job-uri din Romania, precum si la evenimente desfasurate in universitatile din Bucuresti.
In 2012, aproximativ 75 de studenti si absolventi au participat in programele de internship, respectiv in programele de angajare pentru absolventi care includ training intensiv in primele luni, desfasurate de Endava la Cluj-Napoca si Iasi. In acest an, compania va continua programele pentru studenti si absolventi si, de asemenea, va incepe un program similar in sediul din Bucuresti, in luna februarie.
„In 2013, Endava va oferi internship-uri si posibilitati de angajare pentru mai mult de 100 de studenti si absolventi IT, dar vom continua si sa oferim oportunitati de cariera pentru specialisti IT cu experienta”, a declarat John Cotterell.
Printre profilele cautate de Endava in locatiile sale din Romania se numara: dezvoltatori Java, .NET, C++ si mobile, testeri si arhitecti software, manageri de proiect, analisti de business si de sistem, consultanti IT si analisti service desk.
Compania planifica sa ajunga la un total de peste 1.000 de angajati in centrele sale de dezvoltare si suport din Romania in urmatorii 3 ani, insa cauta sustinere din partea autoritatilor locale.
Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in anul 2000. Cu aproape 1.000 de angajati, are 8 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si o cifra anuala de afaceri de peste 29,8 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro).
Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din domeniile bancar, financiar, telecomunicatii, media, sport & entertainment si servicii profesionale. Endava este specializata in livrarea servicii precum: Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.

Furnizarea serviciilor de contact prin E-mail şi chat,
pe mobil sau pe reţele sociale devine prioritară
pentru companiile private

Interactive Intelligence Group Inc., furnizor global de soluţii integrate pentru comunicaţii de business, apreciază că, în 2013, peste 50% dintre companiile private îşi vor direcţiona investiţiile cu precădere către îmbunătăţirea serviciilor de suport furnizate prin E-mail, pe dispozitivele mobile şi pe reţelele sociale, în timp ce mai puţin de 20% dintre societăţi vor prioritiza investiţiile către serviciile de asistenţă prin apeluri voce înregistrate (IVR).
“Foarte multe companii private au conştientizat importanţa canalelor multiple de comunicare pentru furnizarea de servicii de asistenţă către clienţi, astfel încât majoritatea dintre acestea vor dori să îmbunătăţească interacţiunea prin E-mail sau chat, prin aplicaţii mobile sau pe reţele sociale, cât mai rapid. Acest lucru nu înseamnă că vor neglija mijloacele tradiţionale, precum apelurile voce, însă majoritatea investiţiilor vor fi direcţionate către aceste noi canale care au intrat recent, dar puternic, în preferinţele utilizatorilor”, a declarat Marcin Grygielski, Territory Manager pentru Europa de Est.retele sociale
Potrivit estimărilor companiei, în 2013, peste 70% dintre companii vor direcţiona investiţiile înspre îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă clienţi furnizate în mediul online, respectiv prin intermediul E-mail-ului sau chat-ului. Pe plan local, aproximativ 20% dintre companiile financiare utilizează deja aceste mijloace pentru comunicarea cu clienţii finali.
În ceea ce priveşte serviciile de asistenţă acordate prin intermediul aplicaţiilor mobile livrate pe dispozitivele specifice, aproximativ 60% dintre companiile private se declară în favoarea direcţionării investiţiilor către acest canal de comunicare. Investiţiile vizează atât dezvoltarea de noi aplicaţii mobile dedicate, cât şi îmbunătăţirea celor existente, o parte dintre companii utilizând acest canal încă din anii anteriori.
De asemenea, circa 50% dintre companii vor investi în îmbunătăţirea serviciilor de suport furnizate prin intermediul reţelelor sociale, canal preferat în special de către utilizatorii tineri.
 
40% dintre companii vor continua investiţiile pentru îmbunătăţirea apelurilor voce
 
Apelurile voce vor continua să atragă o mare parte din investiţiile pe care companiile private doresc să le realizeze pentru îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă, acest canal fiind în continuare cel mai utilizat de către clienţii finali. Circa 40% dintre companii au declarat prioritare în 2013 investiţiile pe acest segment.
„Companiile nu au cum să neglijeze acest canal de comunicare cu clienţii finali, deoarece apelurile voce continuă să fie cele mai utilizate în livrarea de servicii de asistenţă. În acest sens, companiile private trebuie să se concentreze pe îmbunătăţirea constantă a interacţiunilor dintre agenţi şi clienţi sau pe integrarea bazei de date cu solicitările aflate în curs de derulare”, a adăugat Marcin Grygielski.
Creşterea interesului companiilor pentru îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă furnizate prin intermediul canalelor multiple se observă şi în numărul mic de companii care îşi propun, în 2013, continuarea investiţiilor pentru îmbunătăţirea interacţiunilor prin apeluri voice înregistrate (Interaction Voice Recorder). Astfel, pentru anul viitor, mai puţin de 20% dintre companiile private declară că iau în considerare acest canal de comunicare pentru creşterea calităţii serviciilor de suport.
„Este de preferat ca o companie să utilizeze un mix de canale pentru furnizarea serviciilor de asistenţă, să vină cât mai mult în ajutorul utilizatorilor finali şi nu să se concentreze doar pe un anumit segment. Într-adevăr, dezvoltarea mai multor canale de comunicare implică resurse financiare mai mari, însă utilizarea unor soluţii software avansate, de tipul all-in-one, care să asigure gestiunea tuturor acestor mijloace, este unul dintre cele mai bune mijloace pentru reducerea costurilor operaţionale în centrul de contact”, a încheiat reprezentantul Interactive Intelligence.


Productie foto - video

Linkuri utile


Presedintie
Presedintia Romaniei


Guvern
Guvernul Romaniei

Camera Deputatilor
Camera Deputatilor


Senatul Romaniei
Senatul Romaniei


Copyright © 2012 - GoldPressMedia.ro