Site stiri online, politice, economice, mondene, sociale si sport, productie video, nunti, botezuri, evenimente


Parteneri

MicNews.ro

Ziar Viitor

Banner publicitate

Romexpo

RATB

Metrorex

Forum Ecologist

 

COMUNICATE

 

 COMUNICAT DE PRESA
APA NOVA - Apele Romane sarbatoreste
Ziua Mondiala a Apei

     În fiecare an, pe data de 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei.
     Astăzi, 19.martie 2015, are loc sesiunea de lucrări dedicată acestui eveniment cu tematica: “APA ŞI DEZVOLTAREA DURABILĂ” ce se va desfășura în cadrul Universității Tehnice de Construcții București.Ziua Mondiala a Apei
     Vor participa doamna Grațiela Leocadia GAVRILESCU, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Călin POPESCU TĂRICEANU, Președintele Senatului României, domnul Ivan PATZAICHIN, Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23″, personalități din mediul științific și academic, reprezentanți ai autorităților competente, precum și alți invitați.
     Conceptul de ”dezvoltare durabilă” a apărut ca o recunoaștere a faptului că Terra are o capacitate limitată de a satisface cererea tot mai mare de resurse naturale din partea sistemului socio-economic și, în acest sens, trebuie luate măsuri în vederea atenuării efectelor distructive ale folosirii lor.
     Realizarea obiectivelor dezvoltării durabile depinde într-o măsură foarte mare de managementul resurselor de apă, apa fiind un factor esenţial pentru existenţa vieţii şi pentru dezvoltarea socio-economică. Astfel, managementul apelor trebuie să ofere soluţii pentru asigurarea, în prezent şi în viitor, a necesarului de apă al populaţiei şi economiei, pornind de la caracterul regenerabil, dar limitativ, al resurselor de apă, precum şi de la principiile gestionării pe bazine hidrografice a resurselor de apă de suprafaţă şi subterană, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ, în contextul atingerii țintelor privind dezvoltarea durabilă.
     La nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă din țară au loc pe parcursul a două săptămâni o serie de evenimente și acțivități educative în școli și licee. Scopul lor este formarea unui comportament ecologic al elevilor, prin stimularea motivatiei pentru protecția apelor, dar și promovarea unei atitudini prietenoase, responsabile față de acest factor important de mediu.
     Prin eforturile noastre, ca gestionari ai apelor din România, dorim să sensibilizăm utilizatorii de apă astfel încât să conștientizeze că generaţia actuală trebuie să lase generaţiilor viitoare resurse suficiente şi un mediu sănătos.

comunicate RATB

COMUNICAT
RATB a  intensificat activitatea de control în mijloacele de  transport

      Corpul  de control al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, cu  sprijinul Jandarmeriei Ilfov, Jandarmeriei Bucureşti şi al  Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, a organizat o nouă serie de controale în vehiculele din reţeaua RATB de pe raza Municipiului Bucureşti şi din zona preorăşenească. În perioada 26.07 – 07.08.2014, s-au efectuat acţiuni de control pe liniile urbane 1, 16, 21, 32, 41, 102, 103, 117, 139, 202, 226, 385, 304, pe linile expres 780 si 783 şi în zonele preorăşeneşti Chitila, Otopeni, Măgurele, Buftea, pe liniile 422, 449, 455, 462, în urma controalelor fiind aplicate 1109 sancţiuni.
      Scopul acestor acţiuni comune a fost asigurarea condiţiilor optime de siguranţă şi ordine în mijloacele de transport ale Regiei, fiind vizate, cu prioritate, combaterea fraudei şi a faptelor de natură contravenţională în mijloacele de transport în comun, stabilirea identităţii călătorilor contravenienţi, îndepărtarea comercianţilor ambulanţi şi a persoanelor care creează disconfort celorlalţi pasageri. Regia Autonoma de Transport Bucureşti colaborează strâns cu toate instituţiile abilitate cu siguranţa şi ordinea publică, în vederea creşterii gradului de siguranţă a călătorilor în mijloacele de transport în comun, precum şi a combaterii călătoriei frauduloase. Periodic, în special pe liniile pe care se înregistrează fluxuri mari de călători, dar încasări reduse, sunt desfăşurate acţiuni comune de control, la care participă echipajele de ordine alături de corpul de control al RATB.Aceste acţiuni sunt mai eficiente, întrucât, prin prezenţa reprezentanţilor Jandarmeriei şi Poliţiei, se creează posibilitatea sancţionării persoanelor care pretind că nu au asupra lor acte de identitate, iar atitudinea conflictuală a călătorilor frauduloşi este mult mai ponderată.În perioada următoare, Regia va continua să organizeze astfel de acţiuni comune şi pe alte linii de transport în comun din Bucureşti.
 
  Biroul Relaţii Publice
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

Comunicat
Campanie de control şi monitorizare
a fluxului de călători

     Regia Autonomă de Transport Bucureşti a început o amplă campanie de control şi monitorizare, în urma căreia doreşte să poată oferi servicii de o mai bună calitate bucureştenilor. Combaterea călătoriilor frauduloase şi monitorizarea fluxului de pasageri pe fiecare traseu este doar un prim pas obligatoriu în obţinerea acestui deziderat.
     În prima etapă, începând de astăzi, 05.05.2014,  pe liniile de tramvai 14 şi 40, va fi iniţiat un proiect care vizează implementarea unei modalităţi noi de organizare a activităţii de control a titlurilor de călătorie.
Acesta presupune prezenţa unor reprezentanţi ai corpului de control al Regiei în fiecare vehicul, având rolul de a monitoriza fluxul de călători şi de a oferi informaţii privind validarea titlurilor de călătorie, precum şi verificarea acestora.
Persoanele care nu deţin titlu de transport valabil nu vor putea să-şi continue călătoria şi vor fi îndrumate către punctele de vânzare pentru achiziţionarea unui titlu de transport. De asemenea, acestora li se va prezenta şi opţiunea procurării unui abonament de o zi prin SMS.
     Menţionăm că în următoarea etapă, proiectul va fi extins şi pe alte linii de transport public.
     Dorim să subliniem că, pe baza datelor relevante privind numărul de călători transportaţi, Regia va obţine informaţii reale şi utile, care să permită o analiză corectă a cererii de transport şi să ofere posibilitatea adaptării numărului de vehicule  la cererea înregistrată pe fiecare linie, zonă, interval orar.
     De aceea, îi rugăm pe călătorii noştri ca în această perioadă să colaboreze cu personalul RATB şi să valideze toate cardurile, indiferent de titlurile de călătorie deţinute.
     Sperăm că sprijinul şi înţelegerea bucureştenilor ne vor ajuta în demersul nostru.
 
BIROUL RELATII PUBLICE
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

COMUNICAT R.A.T.B. - 20 martie 2014

    Ca urmare a deciziei Metrorex de a renunţa la cardurile ACTIV utilizate în comun cu RATB, facem următoarele precizări:
Luând act de notificarea Metrorex, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru achitarea întegrală a debitului restant.
    De la începutul anului curent, RATB a achitat către Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar în cursul zilei de astăzi, 18.03.201, vom mai achita încă 1.993.523 lei.
Precizăm că la 31.12.2013, debitul către Metrorex era în valoare de 17,3 milioane lei.
    Dorim să-i asigurăm atât pe partenerii noştri cât şi pe călători, care sunt primii afectaţi de această situaţie, că RATB va depune toate eforturile de a-şi onora obligaţiile de plată.
    Aceste obligaţii au rămas neachitate nu din rea-voinţă, ci într-un context economic dificil pe care l-am traversat în ultimul an.
    Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport.
    De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul călător să poată beneficia în continuare de facilităţile incluse în oferta comună RATB-Metrorex.
    În prezent, aproximativ 25.000 de călători utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune.

Biroul Relaţii Publice
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

COMUNICAT R.A.T.B.
 
RATB prelungeste traseul liniei 124

    In vederea imbunătătirii serviciului de transport public pe relatia Romprim (Sos. Oltenitei) - Piata Unirii - Eroilor, incepând cu data de 25.02.2014, Regia Autonomă de Transport Bucuresti va prelungi traseul liniei 124, de la intersectia Sos. Vitan Bârzesti/ Aleea. Metrologiei, pe Sos. Vitan Bârzesti, Sos. Oltenitei, până la terminalul “ Romprim”.
    Astfel, linia de autobuze 124 va functiona intre terminalele ,,Piata Operei’’ si ,,Romprim’’ pe următorul  traseu: Bd. Eroii Sanitari, Splaiul Independentei, Bd. Unirii, Str. Lucian Blaga, Calea Vitan, Sos. Vitan Birzesti, Sos. Oltenitei, până la terminalul “Romprim”.
    Pe traseul prelungit, autobuzele vor opri in statiile corespunzătoare liniei 202, pe Sos. Vitan-Birzesti, respectiv liniei 634, pe Sos. Oltenitei.
 
Biroul Relatii Publice
telefon: 021.307.43.58
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

COMUNICAT R.A.T.B.

     În baza rezultatelor finale ale procedurii de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru numirea directorului general şi a directorilor executivi în cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Consiliul de Administraţie al Regiei a hotărât,  în sedinţa din data de 21.01.2014, validarea directorilor nominalizaţi de Comisia de evaluare/selecţie, astfel:
     1.  Doman Daniel Florentin - Director General                       
     2.  Bunea Valeriu - Director Programare şi Siguranţa Circulaţiei 
     3.  Duţă Mariana - Director Financiar–Contabilitate
     4.  Dragnea Adrian - Director Mentenanţă şi Administrare Sisteme
     5.  Alecsandrescu Constantin - Director Achiziţii şi Marketing
     6.  Savu Ileana - Director Administrativ şi Asistenţă Socială
     7.  Cazan Gheorghe - Director Uzina de Reparaţii 

     Având în vedere că, în urma procedurii de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru postul de Director Întreţinere Sisteme Energetice şi Cale de Rulare, niciunul dintre participanţi nu a îndeplinit punctajul stabilit de Comisia de evaluare/selecţie, Consiliul de Administraţie al RATB a hotărât organizarea unui nou concurs pentru această funcţie. Până la desemnarea noului director, interimatul va fi asigurat de domnul Doman Daniel Florentin, Director General, prin preluare de atribuţii.

Biroul Relaţii Publice
telefon: 021.307.43.58
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

ANAT lansează Târgul de Turism “Vacanța”
între 21-23 martie 2014


     Cel mai mare târg de turism din vestul țării se va desfășura anul acesta la Timișoara, în perioada 21 – 23 martie.
    Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România organizează Târgul de Turism “Vacanța”, la care vor participa peste 15 de agenții de turism din Timisoara și din țară. Acestea oferă mari reduceri de preț pentru pachetele de vacanță achiziționate pe durata targului.
     Anul 2014 vine cu un  concept inedit pentru vizitatorii prezenți:
     •  vor fi întâmpinați cu produse tradiționale din zonele pe care agențiile prezente le recomandă ca destinații pentru concediile din 2014,
     •  vor fi invitați la degustări și la activități interactive care să simplifice alegerea pachetului de vacanță,
     •  vor fi invitați să urmărească prezentări pentru destinațiile la munte, la mare, în România și în străinătate,
     •  vor fi organizate momente artistice, cu specific tradițional pentru destinațiile de vacanță,
     •  pasionații de camping, vor găsi produse pentru a avea pachetul complet necesar vacanțelor în natură,
     •  pentru copii va fi amenajat un loc de joacă supravegheat și cu animatori.
     Declarație Alin Burcea, prim-vicepreședinte ANAT și președinte al Comisiei Târguri și Evenimente proprii ANAT: ”Vacanța este un moment mult așteptat pe parcursul unui an. Ne gândim de fiecare dată la vacanța perfectă și o privim ca pe un premiu pe care-l merităm. Informarea și alegerea sunt însă dificile pentru că ritmul alert în care trăim ne lasă prea puțin timp de căutare.
    ANAT, ca reprezentant al agențiilor de turism din România, dar și ca organism care are rolul să vină în întâmpinarea publicului, a decis să organizeze acest târg unde toți cei care își planifică vacanța pentru 2014 vor descoperi noi destinații turistice și vor putea alege din multitudinea de pachete de vacanță, profitând de reducerile masive oferite de agențiile de turism pentru rezervările efectuate din timp”.
     La Târgul de Turism “Vacanța”, vizitatorii vor putea beneficia de reduceri până la 50 la sută pentru pachetele de vacanță și vor afla informații despre cele mai bune oferte pe care le vor avea în 2014 companiile aeriene, firmele de transport și de închirieri mașini.
     Cel mai interesant moment al târgului va fi tombola cu premii în valoare de 7.000 de euro. Participanții vor putea câștiga excursii în țară și în străinătate, servicii de vacanță sau produse pentru activitățile de hobby și timp liber.
 
Adriana Caranfil
Consilier Marketing/PR
mobil: 0749.050.588
email: adriana.caranfil@anat.ro

Destinatii de 5 stele la Targul de Turism al Romaniei si Romhotel

Intre 14 si 17 noiembrie la ROMEXPO

     Mijlocul lunii noiembrie aduce la ROMEXPO doua manifestari expozitionale destinate turismului si industriei ospitalitatii: cea de a 30-a editie a Targului de Turism si Romhotel - Expozitia internationala de echipamente, dotari si mobilier pentru hoteluri si restaurante, ajunsa la editia cu numarul 21.

     Pentru cei inca nehotarati cu privire la vacantele din aceasta iarna sau pentru cei care vor sa-si planifice de pe acum concediile din primavara anului viitor, Targul de Turism al Romaniei isi asteapta vizitatorii cu sute de destinatii din toate colturile lumii, la preturi variate. Safari in Kenya, Revelion in Dubai sau Mauritius, vacante in Maramures sau schi in statiunile din Romania si strainatate, iata doar o mica parte din optiunile pe care le puteti regasi la Targul de Turism al Romaniei.

     Pentru ca locul unde va veti petrece zilele de vacanta sau veti lua masa este la fel de importat, expozantii Romhotel vor avea grija ca dumneavoastra sa beneficiati de cele mai bune dotari ale unitatilor hoteliere si restaurantelor. Romhotel este un reper anual unde specialistii din domeniul HORECA se pot intalni si pot afla cele mai recente tendinte in materie, aducand o contributie esentiala dezvoltarii industriei ospitalitatii.

     Cele doua evenimente reunesc peste 300 de firme din Romania si Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, India, Indonezia, Iordania, Israel, Italia, Moldova, Slovacia, Polonia, Turcia si Ungaria, pe o suprafata expozitionala de aproximativ 13.000 de metri patrati.

Va asteptam la Targul de Turism al Romaniei si Romhotel!

Programul de vizitare al expozitiilor este urmatorul:

14 - 16 noiembrie 2013 intre orele 10.00 - 18.00
17 noiembrie 2013 intre orele 10.00 - 16.00

Numeroase premiere nationale
si cele mai recente modele auto venite
direct de la Frankfurt va asteapta
la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2013!

Salon Auto

     In aceasta toamna, in perioada 10 - 20 octombrie, Premium Expo are deosebita placere de a va invita sa participati la Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2013. Evenimentul implineste anul acesta 20 de ani de la prima editie si va avea loc la Romaero Baneasa.
     Salonul Auto Bucuresti si Accesorii este singura manifestare dedicata industriei auto din Romania ce se desfasoara pe o perioada de 10 zile, perioada traditionala a unui salon auto anual de anvergura.
     De asemenea, Salonul Auto Bucuresti si Accesorii este singura expozitie auto cu traditie, fiind primul eveniment auto cu caracter specializat din Romania si organizatnanul acesta „Sub Patronajul Ministerului Economiei, Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor” precum si cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Registrului Auto Roman.
     Prin prezenta celor patru Ministere, a Primariei Municipiului Bucuresti si Registrului Auto Roman alaturi de noi dorim sa oferim un semnal pozitiv domeniului auto din Romania.
     La SAB & Accesorii 2013 vor fi prezente autoturisme, autoutilitare, motociclete, biciclete, piese si accesorii auto, echipamente si utilaje pentru service-uri si spalatorii auto, sisteme audio si de navigatie, societati de leasing si de asigurari auto, presa de specialitate. De asemenea, nu vor lipsi masinile clasice si de epoca precum si o gama larga de masini modificate, in cadrul Salonului fiind organizat un concurs in care va fi premiata cea mai frumoasa masina clasica.
     Vizitatorii SAB & Accesorii 2013 vor castiga numeroase premii, unul dintre acestea fiind o excursie oferita de Happy Tour.
     Pe durata expozitiei spatiile expozitionale interioare si exterioare, se vor transforma intr-o veritabila arena pentru drive-teste, demonstratii si teste ale echipamentelor auto, workshop-uri, conferinte si prezentari de produse.
Printre marcile care si-au confirmat prezenta avem placerea de a anunta: Chevrolet, Citröen, Ford,  Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda.

NOUL LEXUS IS. CONTROL ÎN FORMA PERFECTĂ

            Lexus a lansat în Romania noul model IS, disponibil in variantele Lexus IS 250 si Lexus IS300h, versiune integral hibrid.
           
        Continuând stilul modelelor de nouă generaţie GS şi LS, noul IS se remarcă prin dinamismul sofisticat al designului noii părţi frontale cu grila fusiformă si prin profilul marcat de o linie laterală ascendentă. Acesta conferă sedanului compact o combinaţie de eleganţă agresivă, ţinută de drum mai impozantă şi identitate de marcă mai expresivă.LEXUS
        Designul exterior conţine mai multe dotări în premieră Lexus, inclusiv noul ansamblu de faruri, distinctiv, luminile de zi cu formă de vârf de săgeată plasate independent sub ansamblul farurilor şi un nou design al capotei active, ce permite obţinerea unui profil frontal coborât al autoturismului, optimizând în acelaşi timp protecţia la impact a pietonilor.
        Cu o lungime totală de 4.665 mm, noul IS este cu 80 mm mai lung şi 10 mm mai lat decât predecesorul său. Consola frontală a fost mărită cu doar 10 mm, iar ampatamentul a fost extins cu 70 mm, ajungând la 2.800 mm. Astfel a fost crescută capacitătea portbagajului şi a fost mărit spaţiul destinat locurilor din spate, iar noile scaune rabatabile fracţionat 60:40 oferă ocupanţilor un spaţiu pentru picioare cu 50% mai amplu.
        În interiorul habitaclului, materialele şi finisajele de înaltă calitate transmit o senzaţie de rafinament şi aspect modern, obţinute prin atenţia la detalii pentru care Lexus se bucură de reputaţie mondială. Panoul de comandă conţine in premieră butoane tactile, acţionate electrostatic. La versiunile F SPORT tabloul de bord cuprinde un inel central mobil care glisează in lateral, element preluat de la supercar-ul LFA,  iar designul exclusivist al scaunelor utilizează o metodă de fabricaţie cu „spumă integrată”, care oferă o susţinere laterală excelentă. Sistemul integral hibrid de propulsie al noului Lexus IS 300h combină un motor electric puternic de 105 kW/143 DIN CP, cu un motor pe benzină de 2,5 litri. Puterea totală a sistemului este de 164 kW/223 DIN CP, asociată unui consum mixt de combustibil de 4,3 l/100 km şi unui nivel de emisii CO2 de 101 g/km pentru versiunea de baza.
        Noul IS 300h este de asemenea primul Lexus hibrid integral cu acumulatorul instalat sub panoul din podeaua portbagajului, oferind astfel o capacitate a portbagajului de 450 litri, similară cu cea a modelelor cu motor pe benzină. Localizarea acumulatorului hibrid asigură noului IS 300h şi  distribuţia perfectă, 50:50, a maselor.
        Motorul pe benzină V6 de 2.500 cmc cu 24 supape al Lexus IS 250 dispune de injecţie directă D-4 şi sistem Dual VVT-i, dezvoltând o putere de 153 kW/208 DIN CP la 6.400 rot/min şi un cuplu de 252 Nm la 4.800 rot/min.
        Elementul central al programului de dezvoltare a noului IS a fost oferirea unui nivel unic de satisfacţie la volan în cadrul acestui segment de autoturisme, de aceea fiecare aspect al dinamicii noului sedan Lexus a fost rafinat în cele mai mici detalii. Rigiditatea caroseriei a fost îmbunătăţită, direcţia si sistemul de suspensii revizuite; toate acestea contribuie la o creştere cu 15% a aderenţei în viraje a anvelopelor şi la o stabilitate excelentă. În plus, permite călătorii mai confortabile, manevrabilitate precisă, răspuns îmbunătăţit la comenzi şi control superior pentru şofer.
        Există cinci moduri de conducere selectabile - ECO, NORMAL, SPORT/SPORT S, SPORT S+ (disponibil la versiunea F SPORT, echipata cu suspensie adaptiv variabilă AVS) şi EV (modul Vehicul Electric, disponibil doar la IS 300h) - pentru optimizarea combinaţiei de economie, confort, performanţă şi manevrabilitate, în funcţie de preferinţele şoferului. Echiparea F SPORT nu beneficiază doar de caracteristici de design exterior şi interior specifice, mai sportive şi mai îndrăzneţe, ci şi de îmbunătăţiri dinamice sub forma sistemelor de suspensie faţă şi spate, inclusiv suspensia adaptiv variabilă.
        Echipările Business şi Executive sunt dotate cu noul sistem Lexus Media Display şi  beneficiaza de conectivitate excelentă prin 2 porturi USB, AUX, Bluetooth. Echipările Luxury şi F Sport dispun de sistem de navigaţie, ce include meniu si ghidare vocală în limba română, precum şi diverse funcţii de conectare, ca de exemplu POI Search, Google Street View® sau Panoramio®.
        De asemenea, Lexus IS poate fi echipat cu sistem audio Mark Levinson Premium Surround de ultimă generaţie, ce oferă una din cele mai rafinate experienţe audio disponibile în prezent la bordul unui autoturism. Mark Levinson colaborează cu Lexus în condiţii de exclusivitate de peste 12 ani, creând sisteme pentru particularităţile acustice specifice ale fiecărui Lexus în parte. Patru ani au fost necesari pentru a asigura armonizarea perfectă a sistemului de 835 waţi cu 12 canale şi 15 difuzoare cu habitaclul noului Lexus IS, obiectivul fiind furnizarea unui sunet de puritate echivalentă celei oferite de o sală de concerte. Toate cele 15 difuzoarele includ tehnologia GreenEdgeTM, care dezvoltă un volum dublu pentru aceeaşi cantitate de energie consumată, acoperind în acelaşi timp o bandă de frecvenţe mai lată decât sistemele convenţionale.
            In materie de siguranţă, noul Lexus IS este echipat cu cele mai avansate tehnologii de siguranţă activă şi pasivă, printre care se numără şi capota activă - o premieră pentru acest segment -.
        „Noul Lexus IS reprezintă o alternativă unică in segmentul său, alternativă care se evidenţiază prin performantul sistem de propulsie Lexus Hybrid Drive, prin designul expresiv, prin dinamica excelentă şi manevrabilitatea superioară. Este opţiunea potrivită pentru persoane dinamice, hotarâte, care fac alegeri conform propriilor convingeri, care iubesc maşinile frumoase, iubesc maşinile puternice şi sunt conştiente că puterea nu reprezintă mare lucru dacă nu deţii cu adevărat controlul asupra ei,“ a declarat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager Lexus in cadrul Toyota Romania.

Săptămâna Inimii
29 septembrie – 6 octombrie 2013

    Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii vă invită duminică 29 septembrie 2013 în Parcul  Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle:        Ora 9:00 – start cros Athletic Cardio Club
        Ora 10:30 – start Pedalează pentru inima ta! (traseu: plecarea din Parcul  Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle,  B-dul Kiseleff – Casa Presei Libere şi retur)
        Ora 10:30 – start competiţii de badminton
        Între 9:00 şi 13:00 - medici specialişti de nutriţie şi boli metabolice vă vor da sfaturi despre OPTimizarea  stilului de viaţă.    Pentru prima dată, Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Rotary District 2241 organizează “Ziua Mondială a Inimii” în 25 de oraşe din România şi în Chişinau.
    Fundaţia Română a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro,  a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie.

Comunicat
RATB reorganizează liniile de transport din Cartierul Bucureştii Noi

    Ca urmare a demarării lucrărilor de extindere a Magistralei 4 de metrou până la staţia ,,Ştrandul Străuleşti” şi a restricţionării traficului rutier general pe Bd. Bucureştii Noi, tronsonul cuprins între Str. Jimbolia şi Str. Constantin Godeanu, începând cu data de 08.09.2013, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă, astfel:
        Linia 20 de tramvaie şi linia 97 de troleibuze vor fi suspendate.
    Pentru preluarea corespunzătoare a fluxurilor de călători, RATB va înfiinţa linia navetă de autobuze 697, care va funcţiona între ,,Cartier Dămăroaia” şi noul terminal ,,Ştrand Străuleşti”, amenajat în zona intersecţiei Şos. Bucureşti – Târgovişte cu Str. Constantin Godeanu. Autobuzele liniei navetă vor circula pe următorul traseu: Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mănăstirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, cu întoarcere pe Str. Constantin Godeanu, Str. Vârful Înalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucureştii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crâng, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mureş, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, ,,Cartier Dămăroaia”.
    Autobuzele vor opri în staţiile liniilor 97 şi 460, precum şi în staţiile nou înfiinţate, amplasate pe Str. Romeo Popescu, după intersecţia cu Str. Truşeşti (sens ,,Ştrand Străuleşti”), pe Str. Constantin Godeanu respectiv pe Str. Vârful Înalt, după intersecţia cu Str. Truşeşti, pe Bd. Laminorului, după intersecţia  Str. Floare de Crâng.
    Abonamentele eliberate pe liniile 20, 97 şi 304 rămân valabile, până la expirare, pe linia navetă 697 (pe tronsoanele comune).
    De asemenea, liniile de autobuze din zona respectivă vor fi reorganizate astfel:
        - Linia de autobuze 112 va funcţiona pe traseul actual între ,,C.F.R. Constanţa” şi intersecţia Bd. Bucureştii Noi/Str. Mitropolit Varlaam, apoi pe un traseu modificat pe: Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mănăstirea Dealul, Str. Vârful Înalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucureştii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crâng, Bd. Laminorului, Şos. Chitilei, terminalul ,,Complex Comercial Coloseum”, cu întoarcere pe Şos. Chitilei, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mureş,  Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucureştii Noi, apoi traseul de bază.
        - Linia de autobuze 205 va funcţiona pe traseul actual între ,,Gara de Nord” şi noul terminal ,,Ştrand Străuleşti”.
        - Linia de autobuze 304 va funcţiona pe traseul actual între ,,Piaţa Presei” şi noul terminal ,,Ştrand Străuleşti”.
        - Linia de autobuze 460 va funcţiona între ,,Cartier Dămăroaia” şi ,,Preventoriu Mogoşoaia” pe Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mănăstirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, Bd. Bucureştii Noi, Şos. Bucureşti-Târgovişte, localitatea Mogoşoia, cu întoarcere pe Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, Str. Constantin Godeanu, Str. Vârful Înalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucureştii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crâng, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mureş, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii.
        - Linia de autobuze 460BIS va funcţiona între ,,Cartier Dămăroaia” şi ,,Buftea”, pe Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mănăstirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, Bd. Bucureştii Noi, Şos. Bucureşti-Târgovişte, localitatea Buftea, cu întoarcere pe Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, Str. Constantin Godeanu, Str. Vârful Înalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucureştii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crâng, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mureş, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii.
        - Linia de transport de noapte N117 va funcţiona pe traseul actual între „Piaţa Unirii” şi intersecţia Bd. Bucureştii Noi/Str. Mitropolit Varlaam, apoi pe un traseu modificat pe: Str. Mitropolit Varlaam, Str. Ardealului, Str. Episcopul Vulcan, Bd. Bucureştii Noi, Str. Mănăstirea Dealul, Str. Romeo Popescu, Str. Constantin Godeanu, cu întoarcere pe Str. Constantin Godeanu, Str. Vârful Înalt, Str. Nazarcea, Bd. Bucureştii Noi, Str. Cricovului, Str. Floare de Crâng, Bd. Laminorului, Str. Ocna Mureş, Str. Mitropolit Varlaam, Bd. Bucureştii Noi, apoi traseul de baza.

BIROUL RELATII PUBLICE
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

Magiunul de prune Topoloveni intră
în al 100-lea an de existență cu certificare BIO. Prima degustare – la Ziua Porților Deschise

    În 12 septembrie a.c. începând cu ora 12.00, compania SONIMPEX TOPOLOVENI  va organiza tradiționala Zi a Porților Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni. În acest an, evenimentul marchează intrarea Fabricii în cel de-al 100-lea an de existență și în ”era” BIO, prin lansarea pe piață a primei șarje de Magiun de prune Topoloveni certificat BIO.Topoloveni 2013
    Multiplele premii și certificări internaționale obținute până în prezent de Magiunul de prune Topoloveni îi atestă calitățile de excepție atât în ce privește latura nutrițională – conținutul, cât și pe cea gastronomică – gustul, aspectul, textura. Toate aceste recunoașteri sunt acordate unui produs cu o rețetă tradițională străveche, singura aplicată în Fabrica de Magiun Topoloveni: UN SINGUR INGREDIENT (prunele proaspete) prelucrat la temperatură menajantă.
    Documentele istorice – monografia Topoloveniului, Arhivele Statului și alte hrisoave – vorbesc de începuturile Fabricii de magiun din Topoloveni la 1914, înainte de intrarea României în primul război mondial. Maximilian Popoviciu a fost cel care a pus bazele funcționării acesteia, pe principiile preparării magiunului de prune în gospodăriile țărănești locale: în cazane cu pereți dubli cu abur, care să imite oalele de lut introduse în cuptoare de pământ de către gospodine.
    Această metodă de preparare se bucură de continuitate până în zilele noastre, grație companiei SONIMPEX TOPOLOVENI, care nu a renunțat la ideea de tradiție gastronomică o dată cu achiziția fabricii în 2001, de la statul român. Compania a făcut investiții importante pentru aducerea capacității de producție la standarde internaționale, fiind în prezent certificată ISO 9001 (managementul calității) și ISO 22000 (managementul siguranței alimentului). ”A nu renunța să te adaptezi ca producător valului consumerist, mai ales acum în momentele acestea de criză, poate părea unora sinucigaș. Însă brandul Magiun de prune Topoloveni vine din alte vremuri și noi, ca producători, ne-am impus să-l facem să supraviețuiască oricărei crize – asta înseamnă tradiție gastronomică! A fost un șoc pentru masa consumeristă creșterea prețului magiunului acum mai bine de un an – dar a fost compromisul pe care a trebuit să-l facem pentru supraviețuirea brandului. Așadar, pentru că nu mai putem să-l oferim maselor consumeriste, tot ce avem de făcut este să-i demonstrăm prin certificări valoarea intrinsecă. Asta facem de vreo trei ani, de când magiunul nostru primește anual importante premii internaționale, iar acum intră într-o nouă etapă – a certificării BIO”, spune doamna Bibiana Stanciulov – directorul și unicul asociat al companiei producătoare SONIMPEX TOPOLOVENI.
     Unicitatea Magiunului de prune Topoloveni nu este un concept de marketing îndelung studiat, ci o realitate: în România anului 2013, nicio altă fabrică de conserve din România nu mai produce magiunul de prune după metoda tradițională, așa cum se întâmplă în Fabrica de Magiun Topoloveni. Aici cazanele au pereți dubli prin care circulă abur tehnologic, astfel că magiunul de Topoloveni se prepară FĂRĂ FOC – CI LA ABUR, la o temperatură menajantă, care asigură produsului finit conservarea nutrienților din fructele proaspete: macroelementele, microelementele, fibrele alimentare, antioxidanții etc.
    Rețeta tradițională a magiunului românesc presupune utilizarea UNUI SINGUR INGREDIENT pe tot parcursul procesului de preparare: PRUNELE PROASPETE. Acestea se aleg din cel puțin patru soiuri de toamnă, trebuie să fie bine coapte, se terciuiesc, iar marcul rezultat se fierbe până când produsul de concentrează (scade, pe fondul evaporării apei) de câteva ori. Deși întregul flux de producție a fost și este în continuare 100% natural, fără zahăr adăugat, fără conservanți, fără aditivi, fără E-uri, Magiunul de prune Topoloveni nu a fost certificat BIO până în prezent; însă în acest an, materia primă utilizată (100% PRUNE) deține atestat de produs BIO, astfel încât și produsul finit este tot BIO. ”Intrăm cu dreptul în anul centenar: magiunul regal devine și BIO, păstrându-și același gust și calități de acum 100 de ani. Din respect pentru consumatori, garanția BIO era necesară, mai ales că acest produs va fi promovat și exportat în străinătate în următorii ani”, afirmă doamna Bibiana Stanciulov.
    Magiunul de Topoloveni BIO va fi distribuit în țară prin intermediul rețelelor de retail Carrefour, Auchan, Selgros, Real, Kaufland, Mega Image, Billa, Profi, Unicarm și prin magazinul online al producătorului (http://www.magiun-sonimpex.ro/comanda.php).
    Participanții la eveniment se vor bucura de momente inedite și de prețuri promoționale – Magiunul de prune Topoloveni putând fi cumpărat cu 12 lei/borcan (350 gr). De asemenea, organizatorii îi vor premia cu 6 borcane de magiun pe cei ce aduc la eveniment un platou (0,5-1 kg) cu prăjituri preparate cu magiun de prune Topoloveni!

Carpatica Asig, pentru al doilea an asigurator oficial al Federatiei Romane de Handbal

Sibiu, 02 septembrie  2013

    Parteneriatul dintre Carpatica Asig si Federatia Romana de Handbal a intrat in cel de-al doilea an, continuand astfel programul de implicare a companiei in sprijinirea evenimentelor sportive si de incurajare a performantei in sportul romanesc.
    Performanta handbalistilor romani este sustinuta de Carpatica Asig pe directia acordarii suportului atat de necesar in cariera oricarui sportiv in caz de accident si in perioada de refacere ulterioara. Riscurile asigurate variaza de la incapacitate temporara de munca pana la cele mai grave situatii de accidentare. Sunt acoperiti de asigurarea de accidente cei aproximativ 5.000 de sportivi care activeaza in cadrul Federatiei Romane de Handbal: echipele de juniori, sportivii din divizia A si loturile nationale ale Romaniei.Ina-Crudu-Carpatica-Asig
    „Sportul este un segment social important, iar obiectivul Carpatica Asig este de a sustine formarea unor sportivi care sa faca performanta, sa devina campioni si sa reprezinte cu mandrie tara. In demersurile noastre implicam oameni cu care impartasim aceleasi seturi de valori, cu care construim parteneriate de durata, cum este parteneriatul cu Federatia Romana de Handbal”, a afirmat Ina Crudu, director general al Carpatica Asig.
Federatia Romana de Handbal, prin presedintele sau, Cristian Gatu, a adaugat:     „Federatia Romana de Handbal este onorata de parteneriatul in sistem barter incheiat cu SC Carpatica Asig SA , societate care a inteles rostul social al sportului in general si al handbalului in mod special. Sportul, desi este cel mai important ambasador al unei tari care se respecta, nu poate oferi altceva decat reclama si publicitate. Federatia Romana de Handbal a renuntat la o suma de bani in favoarea unui barter prin care sa se asigure handbalistii in caz de accidente sportive, fapt ce degreveaza cluburile si familiile sportivilor de obligatii financiare. Astfel cca 5.000 de handbalisti, copii, juniori si seniori beneficiaza de decontarea cheltuielilor privind investigarea, tratamentul, operatia si refacerea dupa nedoritele accidente produse pe terenurile de sport. Pe de alta parte, SC Carpatica Asig SA beneficiaza de toate mijloacele publicitare practicate cu ocazia evenimentelor handbalistice, interne si internationale. Colaborarea intre parteneri fiind perfecta, s-a convenit, de comun acord, prelungirea contractului de parteneriat.”        

Date despre Companie

    CARPATICA ASIG a fost înfiintata în anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA ASIGURARI ATLASSIB, in cadrul holdingului ATLASSIB. In septembrie 2004 compania şi-a schimbat denumirea în CARPATICA ASIG- parte a Grupului Financiar CARPATICA, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile  financiare integrate.  Compania are  peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).
    Carpatica Asig a inregistrat in ultimul an o evolutie ascendenta semnificativa, consemnand in 2012 o crestere de 47.6% comparativ cu anul anterior.
La finalul primului trimestru al anului 2013 compania a ajuns la o cota de piata de 7.31%, plasandu-se astfel pe locul 7 in topul asigurarilor generale.

Comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene si Asociatia Romana a Bancilor

    Ministerul Fondurilor Europene şi Asociaţia Română a Băncilor au analizat în cadrul întâlnirii de ieri, 20 august 2013, oportunitățile privind îmbunătăţirea cadrului legal de accesare și utilizare a fondurilor europene, printr-o implicare mai mare a băncilor, obiectivul fiind optimizarea implementării fondurilor europene alocate României în perioada 2014-2020.
    Reprezentanții ministerului și ai comunității bancare au dezbătut o serie de propuneri menite să accelereze procesul de absorbţie prin implicarea băncilor în gestionarea fondurilor europene.
   "Comunitatea bancară din România este interesată să contribuie la elaborarea şi îmbunătăţirea legislaţiei privind managementul financiar al fondurilor europene, alături de toate părţile implicate, obiectivul fiind creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene. Economia naţională trebuie să beneficieze de avantajul semnificativ al unei mai bune absorbţii a fondurilor europene", a declarat Radu Grațian Ghețea, președintele Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.
   "Vrem să implicăm sistemul bancar în atragerea fondurilor europene alocate României în perioada de programare 2014-2020, atât în efectuarea plăţilor către beneficiari, cât şi în procesul de selecţie şi evaluare a proiectelor depuse pentru contractarea de finanţări europene. Dorim ca plăţile către antreprenori să fie făcute direct prin bănci pentru a avea un flux financiar optim, care să asigure încasarea banilor de către beneficiari în cel mai scurt timp posibil. În acelaşi timp, intenţionăm să cooptăm băncile în procesul de selecţie şi evaluare a proiectelor, dar şi în implementarea acestora prin delegarea unora dintre atribuţiile pe care le au în prezent instituţiile. În acest mod, vom eficientiza acest proces prin eliminarea verificărilor care momentan se dublează în cazul proiectelor care au cofinanţare bancară, iar proiectele eligibile vor fi finanţate mult mai repede”, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene.
    Comunitatea bancară consideră o soluţie viabilă propunerea Ministerului Fondurilor Europene de a externaliza anumite activităţi derulate în prezent de către instituţiile publice implicate în gestionarea fondurilor europene către instituţiile de credit, cu ajutorul cărora să fie accelerat procesul de evaluare a cererilor de finanţări nerambursabile. Asociaţia Română a Băncilor a înființat, încă din luna aprilie 2013,
    Comisia pentru fonduri europene, formată din specialiştii băncilor, activitatea acestora fiind dedicată identificării şi implementării măsurilor de creştere a ratei de absorbţie a fondurilor europene. Comisia pentru fonduri europene cooperează cu specialiștii din cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Cele două organizaţii urmează să definitiveze în zilele următoare un calendar de lucru cu principalele acţiuni.

Patronatele din turism solicita Guvernului ADOPTAREA LEGII TICHETELOR DE VACANTA, singura solutie imediata de revigorare a
turismului intern romanesc.

     Rezultatele financiare preliminare pentru anul 2013 indica pierderi considerabile pentru multe societati cu activitate in hotelarie din Romania. Dupa ce sezonul estival 2012 a fost unul  foarte bun, din toamna anului trecut au aparut primele semne de scadere a eficientei industriei turistice din Romania.
    Activitatile in zona turismului de afaceri si a organizarii de evenimente au scazut si se mentin la o cota de avarie, pe masura prudentei in a aloca bugete de calatorii din partea corporatiilor. Cazarile in orase au scazut atat ca volum cat mai ales sub aspectul tarifelor si al profitabilitatii unitatilor hoteliere. Cu pierderi si profituri mici nu poti gandi  investitii sustenabile in industrie!
    Vanzarea de vacante in Romania a inregistrat in 2013 cresteri in prima parte a anului, prin programele tip “”inscrieri timpurii”’. Aceste cresteri s-au diminuat incepand cu luna mai , solicitarile scazand pe fondul scaderii puterii de cumparare a populatiei fata perioada similara a anului 2012,.
“Gradul de ocupare va scadea semnificativ fata de anul 2012 in statiunile de pe Litoralul Marii Negre, considerat la nivelul sezonului estival 2013 , intre 1 mai – 30 sept 2013, perioada in care operatorii hotelieri SUNT OBLIGATI DE LEGE sa tina deschise unitatile de cazare,. Scaderea veniturilor populatiei si vremea incerta din lunile iunie si iulie, au dus la scaderea vanzarilor de vacante de sejur(nr nopti minim de 5 zile). Hotelierii si agentiile s-au concentreaza pe vanzarile de week-end si sejururi scurte(2 – 4 zile) spre a reface pe cat posibil circulatia turistica. Chiar daca Mamaia are cresteri, datorate programelor de promovare, evenimentelor multiple si brandingului pozitionat, restul statiunilor se confrunta cu probleme iar multi dintre hotelieri vor pierde bani in acest sezon.”’ A declarat Lucia Morariu – Presedinte ANAT
    In primavara anului 2013, patronatele din turism au declarat sustinerea comuna si totala pentru aplicarea LEGII TICHETELOR DE VACANTA, indicand pe diverse cai Guvernului principalele avantaje ale implementarii corecte ale acestei legi :
-   Scaderea evaziunii fiscale din turism prin trecerea platii calatoriilor din zona cash in zona hartiilor de valoare
-  Cresterea pietei calatoriilor interne prin transformarea primelor de vacanta acordate in bani in sistemul de stat in vacante efectiv petrecute pe destinatii romanesti, contra tichete de vacanta
-   Echilibrarea balantei in turism, prin redirectionarea fluxurilor de turisti beneficiari de prime de vacanta in sistemul de stat ,catre petrecerea de vacante effective pe destinatii interne
-  Stimularea fiscala a angajatorilor din sistemul privat de a acorda vacante in tara salariatilor, prin avantajele fiscale acordate anagajatorilor si angajatilor
-  Cresterea starii de sanatate a populatiei prin petrecerea de vacante efective, inclusiv si in primul rand in statiuni balneare si de tratament, prin sistemul tichetelor de vacanta, in locul primelor de vacanta utilizabile pentru alt tip de cumparaturi decat cele destinate refacerii
-  Scaderea costurilor aferente acordarii de vacante in sistemul de stat, prin gradul de impozitare mai redus aplicat tichetelor de vacanta fata de acordarea de prime de vacanta, CU ECONOMIILE CORESPUNZATOARE IN BUGETUL STATULUI !
-  Posibilitatea de obtinere de venituri suplimentare la bugetul statului din taxe si impozite locale, la nivelul unitatilor hoteliere din Romania si sustinerea pe aceasta cale a investitiilor in turismul romanesc, in plina criza economica, perioada in care turismul romanesc nu a beneficiat de alte masuri de sustinere din partea Guvernului. Este de precizat ca fata de alte domenii, investitiile in turism nu se pot reloca usor in alte tari, hotelurile si amenajarile construite raman pe teritoriul Romaniei, a.i. suportul acordat acestui tip de investitii este unul SUSTENABIL !
- “Practic, toata lumea castiga : hotelurile, agentiile, angajatorii romani, salariatii, bugetul de stat. Poate singurii care considera ca pierd sunt aceia care prefera sa ia prime de vacanta in bani de la stat si sa le foloseasca pentru vacante in afara tarii sau sa le foloseasca pentru consumul curent . Pana si acestia, daca sistemul se implementeaza corect, vor fi motivati sa petreaca vacante in Romania. Pana la urma, daca statul roman face un efort pentru a facilita vacante romanilor, este normal ca economia romaneasca sa obtina si ea beneficii din aceste facilitati, ceea ce patronatele, sindicatele si acum si Guvernul, prin Conducatorii autoritatii publice care raspunde de turism, inteleg si sutin !
- NU POT DECAT SA SPER CA EFORTURILE NOASTRE COMUNE VOR FI INTELESE DE GUVERN SI PARLAMENTUL ROMANIEI SI ESTE OBLIGATIA NOASTRA, A PATRONATELOR DIN TURISM sa sustinem prin toate mijloacele eforturile Ministrului nostru de a convinge Guvernul sa implementeze Legea TICHETELOR DE VACANTA !” a declarat Mohammad Murad, Presedinte  FPTR
    Ministrul Maria Grapini, Presedintele ANT – Radu Filipescu si Vicepresedintele ANT – Mirela Matichescu, au preluat integral si si-au asumat propunerea patronatelor si au inaintat Parlamentului Proiectul REVIZUIT al Legii Tichetelor de vacanta !

 

Lucia Nora Morariu – Presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, tel mobil: 0745112345
Dragos Raducan – Vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, tel mobil: 0744544056

Meat & Milk 2013, un succes de nivel internațional!

           În zilele de 26 și 27 iunie, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, a avut loc cel mai mare eveniment dedicat sectoarelor de carne și lapte din România. La cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk, care s-a desfășurat sub genericul ”Eficiență, Trend, Adaptabilitate-Coordonate ale profitului în 2013”, au participat 167 de companii din țară și străinătate.
           Participarea internațională a consemnat prezența unor companii și asociații profesionale din Danemarca, Olanda, Italia, Ungaria, Bulgaria, Franța, Serbia și Germania.
           Autoritățile din domeniu au fost reprezentate de: Achim Irimescu-Secretar de Stat în MADR, Vasile Dreve-Consilier pe probleme de Afaceri Europene al MADR, Vladimir Mânăstireanu-Președinte al ANSVSA, Bogdan Nica-Ministru Secretar de Stat, Președinte al ANPC și Adriana Chirea-Director al Direcției Măsuri de Piață, APIA. Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a fost reprezentată de doamna Viorica Dăncilă, europarlamentar.
           Meat & Milk 2013 s-a bucurat de Parteneriatul Oficial al principalelor asociații profesionale, acestea fiind reprezentate prin: Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC, Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Ioan Ladoși-Președinte APCPR, Claudiu Frânc-Președinte al ACBVR.
           Alături de aceștia, au luat cuvântul în calitate de speakeri: Carol Ambrus - Central Cereals; Attila Dienes -JBT Food Tech (Ungaria); Remus Rogoz-Sudpack; Cristian Alin Lazăr-Transart; Jean-Luc Meriaux- UECBV (Franța); Desislava Parușeva-Biotrend Plus (Bulgaria); Mihail Seidner-Casa de Avocatură Seidner, Coman și Fuduli; Steen Norgaard Madsen-Arla Foods (Danemarca); Cătălin Butnariu- Marco & Alex; Vladimir Oprescu și Costin Ionescu-AB Energy-AB Group (Italia); Sandu Miclăuș-GEA; Mihai Florea și Lucian Mihai-SIKA România; Cosmin Batiș-DeLaval; Cristian Popa-Expert etichetare; Codruța Gheorghe-BCC; Ionuț Nache-INAQ; Paul-Mihai Chezan- Aqua D&P Technologies.
           Secțiunea infoTRIP a inclus vizite de documentare la ferma SilvAlim-Baraolt (26 iunie) și abatorul de curcani Galli-Gallo (27 iunie).
           La standurile organizate în cadrul secțiunii INNOVATION, firmele Angst și Mirdatod au oferit spre degustare produse din categoria premium. Menționăm că produsele Mirdatod, evoidențiate în mod deosebit și la târgul de la Nurenberg, au fost din categoria ”eco”, firma fiind proaspăt atestată în vederea producției ecologice. Totodată, firma olandeză Van Drie Group a oferit spre degustare delicatese preparate din vițel de lapte. În cadrul aceleiași sesiuni, companiile Biotrend și Frigomech și-au prezentat ultimele noutăți din domeniile analizei de laborator și sistemelor de refrigerare.
           La cina festivă din sear a zilei de 26 iunie, cu ocazia tombolei infoALIMENT care a fost organizată special, au fost acordate următoarele premii: -Marele Premiu: Carniprod-un laptop Toshiba
Premiul II: Dairy Suport- un aparat foto marca Fuji
Premiul III: Jilăveanu Transcom- o cafetieră Bosch
           Fiecare dintre companiile care au primit obiecte a fost premiată suplimentar cu câte un exemplar din cartea ”Etichetarea alimentelor prin exemple-Regulamentul UE nr. 1169/2011”, semnată de domnul Cristian Popa, prima lucrare de specialitate de acest gen din România, care, de altfel, a fost lansată cu ocazia Conferinței Meat & Milk 2013. Câte un exemplar din această lucrare au mai primit și firmele Marco & Alex și Fabrica de Lactate Brașov SA.
Pe parcursul lucrărilor au fost susținute 32 de comunicări care au totalizat 31 de ore de dezbateri, caracterizate printr-un interes deosebit și de participarea activă a asistenței, participare facilitată și de caracterul interactiv dat de organizatori.
           La finalul lucrărilor, toți cei prezenți au subliniat utilitatea evenimentului, felicitând agenția infoALIMENT și revistele Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, pentru modul de organizare.

Comunicat de presă
România aleasă în Comitetul Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970, privind măsurile pentru interzicerea şi stoparea importului, exportului şi transferului ilicit al bunurilor culturale

România a fost aleasă, la 1 iulie 2013, membru al Comitetului Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970, privind măsurile ce trebuie luate pentru interzicerea şi stoparea importului, exportului şi transferului ilicit al bunurilor culturale.
România face parte, astfel, din prima serie de membri ai acestui organism nou creat al UNESCO şi îşi va desfăşura mandatul în perioada iulie 2013 – iulie 2015.
Mandatul ţării noastre vine în completarea celorlalte mandate aflate în curs de desfăşurare de către România la UNESCO la momentul actual, şi în special, în continuarea prezenţei României în Comitetul UNESCO pentru reîntoarcerea bunurilor culturale în ţările de origine sau restituirea lor în cazul însuşirii ilicite.
Obiectivele ce reunesc cooperarea tuturor statelor alese în Comitetul Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970 vizează protejarea bunurilor culturale naționale, raportat la mediul internațional, multilateral și bilateral, atât pe fond și politic, cât și prin întărirea aplicării și respectării cadrului juridic internațional în domeniu.

Informaţii suplimentare
Alegerile pentru Comitetul Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970, privind măsurile ce trebuie luate pentru interzicerea şi stoparea importului, exportului şi transferului ilicit al bunurilor culturale, au avut loc în cadrul unei reuniuni extraordinare a statelor părți la Convenția din 1970. Alegerile au constituit principalul punct al agendei reuniunii extraordinare și au avut ca scop crearea Comitetului menționat al Convenției, ca urmare a punerii în aplicare a deciziei adoptate la reuniunea din 2012 a statelor părți.
În prezent, România desfășoară, în paralel, mandate de membru în: Consiliul Consultativ al Convenţiei UNESCO privind protejarea patrimoniului cultural subacvatic, Comitetul Subsidiar al Convenției UNESCO din 1970, Comitetul UNESCO pentru reîntoarcerea bunurilor culturale în ţările de origine sau restituirea lor în cazul însuşirii ilicite și Comitetul UNESCO pentru protecţia bunurilor culturale în caz de conflict armat.

Precizări privind
informaţiile apărute în presă ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Primului-Ministru la RATB

            Ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind controlul efectuat la Regia Autonomă de Transport Bucureşti de către Corpul de Control al Primului-Ministru, conducerea RATB precizează următoarele:       
Verificările efectuate de Corpul de Control au vizat perioada 2010 – 2012, în prezent Regia având un alt Consiliu de Administraţie şi un alt Director General.
De asemenea, precizăm faptul că RATB a luat la cunoştinţă de constatările făcute de Corpul de Control al Primului-Ministru numai din Sinteza Raportului prezentată pe site-ul Guvernului.
Având în vedere că în această Sinteză nu se face referire la salarizarea directorilor RATB, însă în presă au fost vehiculate anumite informaţii pe această temă, apreciem că cifrele publicate sunt neconforme cu realitatea.
            Exemplificăm cu salariile celor trei directori RATB menţionaţi de presă.
Suma de 23.000 de lei, menţionată de unele publicaţii, a fost obţinută în anul 2010,  de către Directorul de Resurse Umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci când a ieşit la pensie.
Această cifră nu reprezintă salariul lunar al fostului director, ci venitul obţinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Muncă, din cumularea salariului lunar + prima de vacanţă (80% din salariul de bază) + 2 salarii de bază acordate angajaţilor care se pensionează.
            Este un drept de care angajaţii RATB beneficiază o singură dată, înainte de pensionare.
            Cifrele publicate drept salarii ale Directorului de Infrastructură şi Directorului Transport Electric, 12.500 lei respectiv 11.500 lei, reprezintă, de asemenea, venitul obţinut conform CCM, din cumularea salariului lunar cu prima de vacanţă, drept de care angajaţii RATB beneficiază o singură dată pe an.
            Conducerea RATB va exprima un punct de vedere şi îşi va asuma public poziţia faţă de cele constatate numai după ce va primi Raportul Corpului de Control al Primului-Ministru privind verificările la RATB, în integralitatea lui.

SERVICIUL RELATII PUBLICE
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

 

Salonului Auto Moto Bucuresti (SAM) si-a deschis portile, in Piata Constitutiei

            Intre 3 si 7 aprilie 2013, a doua editie a Salonului Auto Moto Bucuresti (SAM) isi deschide portile, in Piata Constitutiei, pentru pasionatii cailor putere.
            Pe parcursul celor 5 zile, pe cei 9.000 de metri patrati isi vor gasi loc ultimele noutati si cele mai atractive oferte prezentate de catre producatorii, distribuitorii sau importatorii de automobile, motociclete si scutere, componente auto-moto, piese de schimb, accesorii, tuning si echipamente service auto-moto, precum si companiile de leasing, asigurari si firmele de inchirieri.Salonul Auto Moto Bucurasti
            Printre noutatile salonului se numara pista de karting ce va putea fi folosita in baza biletului de intrare, monopostul simulator de formula 1, concursurile de frumusete pentru masini, motociclete, dar si pentru atractivele hostesse. De asemenea, doritorii vor avea parte de drive-teste cu masinile preferate, tombole pe baza biletului de acces si vor putea asista la demonstratii pe doua sau patru roti, precum si la concertele incendiare ce vor insoti evenimentul pe toata desfasurarea lui. Gazdele editiei din acest an sunt Gina Pistol si Andrei Duban.
            Salonul va fi deschis vizitarii miercuri intre orele 12:00 si 20:00, joi, vineri si sambata in intervalul orar 10:00-20:00 si duminica de la 10:00 la 18:00.

GoodWine A DAT STARTUL MARATONULUI DE VINURI PREMIUM IN 2013

            A noua editie a Targului International de Vinuri GoodWine si-a deschis portile pe 29 martie 2013 la Romexpo, Pavilionul C, Bucuresti dand startul primului eveniment dedicat vinului premium din Romania.
            Cei aproape 100 de expozanti si subexpozanti, producatori romani, importatori si distribuitori au adus in fata vizitatorilor circa 1000 de vinuri, din care peste o suta vor fi lansate in premiera.Targul GoodWine

            “Un eveniment al Lumii Vinului cu toate elementele recunoscute oriunde pe glob: spatiu suficient, numar mare de expozanti, titluri noi in numar record, prezentari, simpozioane, show-uri gastronomic. Cea de-a VIII-a editie, pe langa faptul ca seteaza un nivel nemaiatins pana acum, va ramane ca “moment” pentru vin si pentru iubitorii vinului. Cred ca mai tarziu, in timp, vom clasifica actiunile domeniului ca “inainte” si “dupa” GOOD WINE 2012”, a declarat Catalin Paduraru, Wine Ambassador si Master of Ceremony al GoodWine.
            Expozantii - producatori romani, importatori, distribuitori si companii din domenii conexe, au adus in fata vizitatorilor peste 1.000 de vinuri, din care circa 500 au fost lansari si premiere.
            „Putem afirma fara sa gresim ca am fost parte in cel mai mare si mai bine organizat salon de vinuri din Romania de pana acum. Noua casa in care s-a mutat evenimentul (Romexpo, pavilion C1) a ajutat foarte mult la cresterea evidenta a calitatii vizitatorilor. Avand in vedere trendul ascendent de pana acum al evenimentului, asteptam cu nerabdare urmatoarea editie a GoodWine, cea din primavara anului 2013”, considera Catalin Avasalcei, Director National Casa de Vinuri Cotnari - Partener Strategic GoodWine.
            “O ocazie buna ca iubitorii de vin sa poata degusta si aprecia intr-un cadru placut, vinurile si creatiile expozantilor. O asociere fericita ca si perioada cu targul de carte Gaudeamus,asociere ce se poate concretiza intr-un parteneriat pe termen lung”, a declarat Costin Ghita, Director National Jidvei - Partener Principal GoodWine.
            “Imbracat in straie de sarbatoare, GoodWine ne-a primit in aceasta toamna intr-o casa mult mai generoasa, cu spatii ample. Participantii, mai numerosi decat la editiile precedente, au putut interactiona liber, fara restrictii spatiale, cu vizitatorii”,a declarat Costel Cainamisir, Director Comercial Vinarte - Partener GoodWine.
            Printre invitatii care s-au remarcat prin prezentarile facute s-a numarat unul dintre cei mai renumiti somelieri ai lumii, Dominique Laporte, care a fost prezent la standul smartdrinks.ro. Luca Maroni, cunoscut jurnalist de vin si enolog din Italia a vizitat GoodWine, fiind interesat de specificitatea vinurilor romanesti. Un succes deosebit a avut seminarul dedicat vinurilor chiliene, sustinut de Doru Dumitrescu, Presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania.
            Targul este deschis vizitatorilor dupa urmatorul program: 29 martie intre orele 12.00 - 19.00, sambata 30 martie intre orele 10.00 - 19.00, duminica 31 martie 2013 intre orele 10.00 - 17.00.


NUMĂR RECORD DE VIZITATORI LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

Peste 30.000 de vizitatori între 14 şi 17 martie la ROMEXPO25% dintre aceştia au găsit la târg vacanţele idealeS-au vândut pachete turistice în valoare de aproximativ 12 milioane de euro
 
Între 14 şi 17 martie 2013, în Complexul Expoziţional ROMEXPO a avut loc cea de-a XXIX-a ediţie a Târgului de Turism al României.
 
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în data de 14 martie în prezenţa doamnei Maria Grapini - Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, doamnei Mirela Matichescu – Vicepresedinte Autoritatea Nationala pentru Turism,  doamnei Corina Martin -  Preşedintele Asociaţiei Nationale a Agenţiilor de Turism – ANAT, domnului Dr. Mohammad Murad, Presedinte, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc – FPTR, domnului Nicu Rădulescu - Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România – OPTBR, domnului Mişu Chiruc - Preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural - ANTREC România şi a domnului Ion Viorel Paunescu, Membru de Onoare al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Presedinte de Onoare al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.
 
Prima ediţie din acest an a înregistrat o serie de premiere pe piaţa târgurilor de turism. Astfel că, pe lângă un număr record de expozanţi (275 de companii din ţară şi din străinătate), evenimentul a adus timp de 4 zile la ROMEXPO peste 30.000 de vizitatori.
Cea de a 29-a ediţie a însemnat şi o creştere cu aproximativ 20% a valorii pachetelor turistice vândute faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vizitatorii investind aproximativ 12 milioane de euro în seria vacanţelor turistice de primăvară-vară a acestui an.
Cea mai mare manifestare turistică a primăverii a însemnat din punct de vedere al expozanţilor:
 
- cel mai mare număr de companii prezente în cadrul Târgului - 275 de firme participante, dintre care 180 din România si 75 din străinatate (agentii de turism si tour-operatori, hoteluri si pensiuni, agentii de asigurări si banci, organizatori de congrese si turism de afaceri, organizatii patronale si asociatii profesionale, organizatii de promovare a turismului din străinătate, oficii, organizatii si institutii de promovare a regiunilor turistice din România, dar si prestatori de servicii de transport, de cazare si de agrement).
- 12 organizatii si institutii de promovare a regiunilor turistice din România: Maramures, Iasi, Suceava, Dâmbovita, Tulcea, Buzău, Judetul Alba, Hunedoara, Litoralul Mării Negre, Amara, Băile Herculane, Prahova, Brasov, Bucovina, Sighisoara, Sibiu, Râsnov, Gorj, Delta Dunării.
- 8 participări oficiale din străinatate: Bulgaria, Turcia, Croatia, Serbia, Tunisia, Cipru, Republica Moldova, Autoritatea Regională de Turism din Grecia.
- peste 15.000 mp. suprafată de expunere
 
Vizitatorii au putut alege dintr-o sumedenie de destinaţii şi perioade pentru a-şi petrece vacanţele. Fie că a fost vorba de turism de aventură, croaziere, sejururi exotice, propuneri de „city break”, vacante la tară, circuite culturale, bilete de avion sau asigurări de călătorie, doritorii au beneficiat de discount-uri consistente ce au ajuns şi până la 30%.
Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României a însemnat şi o serie de oferte speciale venite din partea operatorilor din zona turismului balenar: „Numeroase oferte de vacanţe dedicate vizitatorilor interesaţi de turismul balnear din România au fost oferite în cadrul standului Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România. În ultimii ani, turismul balnear s-a bucurat de investiţii de zeci de milioane de euro, ceea ce face din destinaţii precum Tuşnad, Govora, Sovata, Vatra Dornei sau Turda o opţiune viabilă pentru cei care îşi doresc un concediu de neuitat” a declarat Mariana Suciu, director general al ROMEXPO S.A. 
 
Pentru segmentul business, târgul a reprezentat şi de această dată o importantă platformă de reînnoire a relatiilor existente, de fidelizare a partenerilor traditionali precum şi o bună oportunitate de promovare si pozitionare în piată.
 
În aceeasi perioadă cu Târgul de Turism al României au mai avut loc şi Festivalul de spiritualitate, medicină alternativă si terapii complementare – TMA precum şi Târgul de Produse Tradiţionale.
 
TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI este un eveniment organizat de către ROMEXPO şi Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat cu ANAT – Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, FPTR – Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural şi OPTBR – Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România.
 
 
Cătălina MIHAI - Specialist PR
Tel: 021 207.70.00 Int. 1210
Mobil: 0758.837.760
E-mail: catalina.mihai@romexpo.ro
www.romexpo.ro

Comunicat de presă
Piaţa Francofoniei din Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Consiliului General al Municipiului București, adoptată la data de 29 ianuarie 2013, cu privire la atribuirea numelui de „Piaţa Francofoniei” spaţiului public situat la intersecţia dintre Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie. Inaugurarea oficială a pieţei va avea loc în luna martie 2013, în marja Zilei Internaţionale a Francofoniei.

Decizia a fost adoptată la propunerea Ministerului Afacerilor Externe în contextul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (iniţial Agenţia de cooperare culturală şi tehnică – ACCT iar, din 1998, Organizaţia Internaţională a Francofoniei – OIF).

Ca membru al OIF, România s-a implicat de o manieră activă în promovarea valorilor Francofoniei - fundamentate pe diversitate, dialog intercultural şi multilingvism. Organizarea celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei la Bucureşti (septembrie 2006) – prima reuniune francofonă de acest nivel, organizată în Europa Centrală şi de Est (ECE), precum şi iniţiativele sale francofone au condus la desemnarea României ca „stat – far” al Francofoniei în regiunea ECE.

Agenda MAE de marcare a celor două decenii de francofonie instituţională va cuprinde manifestări culturale şi de diplomaţie publică desfăşurate atât în ţară, cât şi în străinătate prin intermediul misiunilor diplomatice ale României pe parcursul anului 2013.

COMUNICAT DE PRESĂ

           
Astăzi, 17.01.2013, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, alături de secretarul de stat, Achim Irimescu, a participat la inaugurarea EcoFerm, una dintre cele mai moderne ferme de creştere a animalelor (570 capete bovine Montbeliarde) şi producere de cereale şi furaje (800 ha teren agricol) din ţară, aparţinând Grupului Cris-Tim.
Inaugurarea EcoFerm, amplasată în localitatea Boldeşti-Scăieni, jud. Prahova, a coincis cu extinderea domeniului de activitate a Grupului Cris-Tim şi in domeniul lactatelor, astăzi fiind lansată şi gama de produse “Mândruţa” cuprinzând, pentru început, lapte proaspăt, lapte bătut, sana, iaurt şi smântână.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vizitat  fabrica de procesare a laptelui finalizată în anul 2012 în urma unei infuzii de capital de 720.000 euro, care va procesa exclusiv laptele obţinut în ferma proprie, precum şi grajdul ultamoderm a cărui valoare se ridică la 675.000 de euro şi în care întreaga activitate este computerizată, fiind atent monitorizate aspectele ţinând de sănătatea şi productivitatea animalelor.
“Faptul că această fermă modernă se află astăzi într-un proces de conversie pentru a obţine producţie bio, este un exemplu lăudabil, pentru că vorbim de un jucător mare, şi nu de un producător mic care se orientează către producţia bio. Pe această zonă există o nişă foarte importantă pentru România şi pe piaţa internă, dar şi pe piaţa internaţionala. De asemenea, este laudabilă intiaţiava de a avea un concept integrat, lucru care este benefic şi pentru cetăţean, pentru că produsul final este mult mai ieftin. Pornind de la producţia vegetală şi ajungând până la desfacere în magazine proprii, lucrul acesta a eficientizat foarte mult activitatea”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
bd. Carol I nr. 2-4, Bucureşti  cod 02092
Telefon: (004)021 3072300
E-mail: comunicare@madr.ro

COMUNICAT DE PRESĂ


            Pensionarii, veteranii şi văduvele de război vor beneficia în continuare de facilităţile acordate pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau taloanelor speciale de călătorie, conform unei Ordonanţe de Guvern, adoptată miercuri, 16 ianuarie, care abrogă articolul II din Legea nr. 211/2012, privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2011, pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război.
            După 1 ianuarie 2015, conform Legii nr. 211/2012, vor intra în vigoare legitimaţiile de călătorie de tip card.
            Actul normativ a fost adoptat ca urmare a dificultăţilor apărute în implementarea Legii nr. 211/2012, în care nu erau identificate instituţiile responsabile care să aibă ca obiect de activitate decontarea biletelor de călătorie utilizate.
 
Biroul de Presă al M.Ap.N
Tel./Fax 021/319.60.22

Târgul Cadourilor de Crăciun, Antique Market, Târgul de Produse Tradiţionale si
KIDEX Baby Boom se deschid
joi, 29 noiembrie la ROMEXPO

Ca în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, ROMEXPO îşi deschide porţile pentru unele dintre cele mai frumoase evenimente din portofoliul său: Târgul Cadourilor de Crăciun, Antique Market, Târgul de Produse Tradiţionale si KIDEX Baby Boom.
Târgul Cadourilor de Crăciun, deschis publicului larg în perioada 29 noiembrie – 02 decembrie si îşi propune să recreeze atmosfera magică a Crăciunului, oferind tuturor vizitatorilor posibilitatea de a pătrunde în spiritul sărbătorilor de iarnă, dar şi de a evita aglomeraţia specifică centrelor comerciale din luna decembrie.
Astfel, pentru cei care nu au uitat de caracterul simbolic al darurilor de Crăciun, îi aşteptăm la o sesiune placută de cumpărături. Produsele prezentate la târg vor fi variate şi adresate tuturor gusturilor şi categoriilor de vârstă: decoraţiuni pentru casă, produse bio, dulciuri, ceaiuri, căni, jucării pentru copii, dar şi idei de cadouri: bijuterii, cosmetice, parfumuri sau articole şi accesorii vestimentare: căciuli, mănuşi şi botoşei, genţi şi încălţăminte din piele.
Pentru că nu putem vorbi de Crăciun fără să includem şi gesturi de generozitate, în ultima zi de desfăşurare a târgului, The International Women's Association of Bucharest organizează o nouă ediţie a IWA Christmas Bazaar, eveniment dedicat strângerii de fonduri în scopuri caritabile.
În aceeaşi perioadă cu Târgul Cadourilor de Crăciun şi pentru a treia oară anul acesta, Antique Market se deschide pentru iubitorii de artă, colecţionarii şi toţi cei ce doresc să ofere un cadou special cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Evenimentul va găzdui pentru expunere, evaluare şi vânzare: piese de mobilier şi decoraţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, vehicule de epocă, icoane, colecţii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri şi multe altele.
În acelaşi timp, Târgul de Produse Tradiţionale vă va încânta cu arome de scorţişoară, vin fiert, turtă dulce, dar şi cu produse bio oferite direct de către producători autohtoni.
KIDEX Baby Boom va completa cu succes tematica târgurilor mai sus menţionate oferind, pe langă o gamă variată de produse şi servicii, un program amplu de evenimente conexe din care nu vor lipsi: concursuri cu premii, recitaluri, momente de balet, scenete de teatru, proiecţii de film, spectacole inedite în interpretarea unor grupuri de copii, clovni şi personaje de poveste, toate pentru menţinerea antrenului şi a bunei dispoziţii.

Program de vizitare:
29 noiembrie - 1 decembrie - 10:00 - 19:00
2 decembrie: 10.00 - 18.00

   

Stimati Presari,
 

A V-a editie a RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE 2012 s-a bucurat de un real succes. Evenimentul care s-a desfasurat intre 21-23 noiembrie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti a avut peste 132 de expozanti din 14 tari de pe 2 continente si peste 4355 de vizitatori de specialitate si 580 de participanti la conferinte.
Dorim sa va multumim pentru implicarea si interesul dovedit fata de evenimentul organizat de noi si va invitam sa deveniti parteneri pentru urmatorul eveniment pe care il vom organiza intre 6-8 martie 2013, la Expo Arad International, ENREG ENERGIA REGENERABILA. www.enreg-expo.com.

Va multumim!
 Cu stima,
 
Anca Oprea Communication and PR Assistant
REECO RO EXPOZITII S.R.L.
Bd. Revolutiei, nr. 96, ap. 4310025, ARAD
RomaniaTel: +40 - 257 - 230 - 999
Int: +40 - 257 - 230 - 932
Fax: +40 - 257 - 230 – 998
oprea@reeco.ro
www.reeco.ro

comunicate RATB

COMUNICAT
RATB va reorganiza traseele din zona centrală
 cu ocazia Zilei Naţionale a României

 

În vederea desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în zilele de 26.11.2012 şi 28.11.2012, când vor avea loc repetiţiile pentru acest eveniment, precum şi sâmbătă, 01.12.2012, se va restricţiona traficul rutier în zona centrală, astfel:
Între orele 05:00 -14:00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff (pe banda I, precum şi pe axa centrală) între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf;
Între orele 09:00-14:00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pe Str. Alexandru Constantinescu între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti, pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti, pe Bd. Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf si Piaţa Charles de Gaulle.
De asemenea, în perioada 30.11.2012, ora 11:00 - 01.12.2012, ora 24:00, se restricţionează traficul rutier în Piaţa Arcul de Triumf pentru amplasarea unei tribune oficiale.

Având în vedere restricţiile de circulaţie impuse în zona centrală, în zilele de 26.11.2012 şi 28.11.2012, între orele 05:00-14:00, precum şi în perioada 30.11.2012, ora 11:00 - 01.12.2012, ora 24:00, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va reorganiza traseele liniilor de autobuze, astfel:

Linia 131 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Romană şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri prin Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti –Ploieşti până la Complex Băneasa.
Linia 205 va funcţiona pe traseul de bază între Gara de Nord şi intersecţia Bd. Ion Mihalache/Str. Al. Constantinescu, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Ion Mihalache, Bd. Bucureştii Noi, Str. Jiului, Pasajul Poligrafiei, Str. Băiculeşti, Str. Străuleşti, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Bd. Gheoghe Ionescu Siseşti, apoi traseul de bază.
Linia 261 va funcţiona pe traseul actual între Complex Comercial Băneasa şi intersecţia Şos. Gh. Ionescu Siseşti/Bd. Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Străuleşti, Str. Coralilor, str. Piatra Morii până la terminalul Cartier Dămăroaia.
Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între Gara de Nord şi intersecţia Şos. Alex. Ioan Cuza/Şos. N. Titulescu, apoi pe un traseu modificat prin Şos. N. Titulescu, Bd. Iancu de Hunedoara, Cal. Dorobanţilor, Piaţa Dorobanţilor, Str. Av. Radu Beller, apoi traseul de bază.
Liniile 330 şi 335 vor funcţiona pe traseele de bază între Faur Poarta 4, respectiv Barajul Dunării şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti –Ploieşti până la Complex Baneasa.
Linia 331 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Romană şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, până la terminalul Dămăroaia.
Liniile 148 şi 149 vor funcţiona pe traseul de bază între terminalul Jolie Ville, respectiv Pasaj Otopeni şi intersecţia Str. Băiculeşti/Bd. Poligrafiei, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Poligrafiei, Str. Jiului, Bd. Gloriei până la terminalul Cartier Dămăroaia.
Liniile 304 şi 449 vor funcţiona pe traseul de bază între Complex Comercial Băneasa, respectiv Pasaj CFR Baloteşti şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploiesti/Bd. Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Străuleşti, Str. Coralilor, Str. Piatra Morii până la terminalul Cartier Dămăroaia.
Linia 780 va funcţiona pe traseul de bază între Gara Basarab şi intersecţia Str. Clăbucet/Bd. Ion Mihalache, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Ion Mihalache, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. Coralilor, Şos. Străuleşti, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Bucureşti-Ploieşti, până la Aeroportul Otopeni.
Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Aviatorilor, Str. N. Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, până la Aeroportul Otopeni.
Linia de noapte N113 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Unirii şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Bd. Ficusului, până la Autobaza Nordului.
Precizăm că, în zilele de 30 noiembrie 2012 – Sfântul Apostol Andrei şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, mijloacele de transport RATB vor circula după programul unei zile de sâmbătă.

Serviciul Relaţii Publice
telefon: 021.307.43.58
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

 

Carrefour România deschide miercuri,
21 noiembrie, al 13-lea magazin Carrefour Express, pe Calea Dorobanţi, Bucureşti

Grupul Carrefour în România va deschide miercuri, 21 noiembrie, cel de-al 13-lea magazin de proximitate sub sigla Carrefour Express, pe Calea Dorobanţi nr. 102-110, bl. 2, sector 1,Bucureşti.
Carrefour Express combină profesionalismul angajaţilor şi calitatea produselor cu care te-ai obişnuit în magazinele Carrefour, cu rapiditatea şi caracterul personal al unui magazin de proximitate.
Carrefour Express Dorobanţi este cel de-al 13-lea magazin de proximitate din portofoliul Carrefour, primul magazin fiind deschis pe 12 octombrie 2011 în Piaţa Domenii.
Date cheie:

 • poziţionat pe Calea Dorobanţi nr. 102-110, bl. 2, sector 1,Bucureşti
 • suprafaţa de vânzare : aproximativ 140 m.p.
 • gama de produse include aproximativ 2.000 de produse dintre care produse Carrefour, şi alte mărci naţionale din următoarele categorii:
 • lactate - branzeturi
 • mezeluri
 • carne
 • produse congelate
 • produse aperitiv
 • semipreparate
 • băcănie: conserve, dulciuri, cafea, paste fainoase, zahăr, biscuiţi
 • panificaţie - patiserie;
 • legume - fructe
 • apă, sucuri, băuturi
 • produse de igienă
 • întreţinerea casei
 • produse internaţionale
 • produse bio şi dietetice
 • număr de case de marcat: 2
 • număr de angajaţi : 10
 • program magazin:
 • Luni – Sâmbătă: 8-22
 • Duminică:  8-20

În România, Grupul Carrefour numără, începând de astăzi, 97 de magazine dintre care:

 1. 24 Carrefour Hipermarket
 2. 60 de supermarketuri Carrefour Market
 3. 13 magazine de proximitate, Carrefour Express

A doua ediţie a Jewelry Design Fair – design
de bijuterie contemporană
 

          În perioada 23-25 noiembrie 2012, galeria de artă contemporană ArtXpert va găzdui cea de-a doua ediţie a Jewelry Design Fair, eveniment dedicat în exclusivitate bijuteriei contemporane de autor şi designerilor români. Un juriu internaţional, format din Gabriela Oltean (designer, Los Angeles), Enzo Battara (director si curator al Backstreet Gallery California) şi Eugene Al Pann (director al galeriei ArtXpert) au selecţionat un număr de 16 artişti pentru ediţia din această toamnă.
            Printre expozanţi se numără atât nume deja renumite ale designului românesc, precum şi artişti aflaţi la început de carieră, însă care promit o evoluţie rapidă în domeniul bijuteriei contemporane autohtone. Astfel, vizitatorii vor avea oportunitatea de a întâlni şi cunoaşte creaţiile designerilor
David Sandu, Andreia Popescu, Alis Lalu, Alexandra Ungurelu, Adina Marin, Alina Carp, Odette Lupu, Andra Lupu, Mihaela Ivana, Dana Tudor, Anca Vintilă, Daciana Dax, Elena Crişan, Izabella Petruţ, Alina Simion, Rodica Richard şi Mihaela Chiorean.
            La această ediţie, se va pune accentul pe creativitate, calitatea intrinsecă a produsului, coerenţa colecţiei, dar şi pe capacitatea de a întelege branding-ul. Târgul vrea să demonstreze publicului că în spatele poveştilor bijuteriilor nu se afla doar calităţile artistice ale creatorilor, dar şi capacitatea acestora de a se prezenta profesionist în cadrul evenimentului. "JDF trebuie să fie o platformă comună de cunoaştere şi promovare a acestor artişti, făcând clar diferenţa dintre bijuterie si accesorii. În acelaşi timp, ne-am gândit permanent cum să îndrumăm şi să creăm o anumită rutină expoziţională a artistului în aşa fel încât în scurtă vreme să putem exporta o estetică românească pe piaţa designului de bijuterie europeană şi americană”, explică Eugene Al Pann, unul dintre organizatori şi directorul Galeriei ArtXpert.
            Jewelry Design Fair, organizat în colaboare cu Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană, se va desfăşura în cadrul galeriei ArtXpert, pe Strada Puţul lui Zamfir nr. 45-47 (cu intrare din Piaţa Dorobanţi) şi va fi deschis publicului larg sâmbătă între orele 12.00 şi 20.00, şi duminica între orele 12.00 şi 18.00. Intrarea este libera. Pentru mai multe informatii, puteţi vizita pagina oficială www.jewelryfair.ro
Parteneri: Kinecto, Baron Philippe de Rothschild, Evian, Neuhaus, Euroministorage, Assamblage
Parteneri media: Igloo, Bewhere, Fashion& Beauty, Modernism.ro, Designist, Fashion People, Hipmag, B365.ro, Going Out, Orasul meu, Rumors Magazine, Revista Căminul

Persoană de contact: Valentina Buzămurgă
PR & Event Manager Jewelry Design Fair
0721.489.792/ office@jewelryfair.roCOMUNICAT

Liniile de autobuze 226, 227, 302 şi N114 vor circula pe trasee modificate

Ca urmare a instituirii restricţiei de tonaj, de 3,5 tone, pe Strada Sergent Moraru Ştefan, începând cu data de 17.11.2012, liniile de autobuze din zonă vor funcţiona pe trasee modificate, astfel:

Linia 226 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Romană şi intersecţia Cal. 13 Septembrie/Bd. Ghencea/Str. Petre Ispirescu/Str. Antiaeriană, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul Depoul Alexandria, pe Str. Antiaeriană, Şos. Alexandriei, până la Depoul Alexandria.
Celălalt sens nu se modifică.

Linia 227 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Pucheni şi intersecţia Str. Soldat Croitorul/Cal. Rahovei, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul Depoul Alexandria, pe Cal. Rahovei, Str. Sebastian, Cal. 13 Septembrie, Str. Antiaeriană, Şos. Alexandriei.
Celălalt sens nu se modifică.

Linia 302 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul Ghencea şi intersecţia Cal. 13 Septembrie/Bd. Ghencea/Str. Petre Ispirescu/Str. Antiaeriană, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul Depoul Alexandria, pe Str. Antiaeriană, Şos. Alexandriei, apoi traseul actual.
Celălalt sens nu se modifică.

Linia N114 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Piaţa Unirii” şi intersecţia Şos. Alexandriei/Str. Mărgeanului, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul Depoul Alexandria, pe Str. Mărgeanului, Str. Petre Ispirescu, Str. Antiaeriană, Şos. Alexandriei, ,,Depoul Alexandria”.
Celălalt sens nu se modifică.

Serviciul Relaţii Publice
telefon: 021.307.43.58
e-mail: relatii.publice@ratb.ro

100 de ani de la naşterea profesorului
George Emil Palade – laureat al
Premiului Nobel pentru Medicină

Astăzi, 19.11.2012, se împlinesc 100 de ani de la naşterea, medicului şi biologului american de origine română George Emil Palade. Naşterea profesorului Emil Palade este o dată de referinţă în istoria medicinei universale deoarece întreaga evoluţie a cercetării în domeniul biologiei moleculare îi datoreaza acestui mare savant existenţa.
Pentru reuşitele sale excepţionale profesorului Palade i s-a decernat, în anul 1974, premiul Nobel pentru Medicină.
Profesorul Emil Palade s-a născut la Iaşi, în data de 19 noiembrie 1912 şi a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti în anul 1936. Între anii 1936 – 1946, George Emil Palade a fost cadru didactic la Facultatea de Medicina "Carol Davila". În anul 1940 şi-a susţinut teza de doctorat cu tema "Tubul urinifer al delfinului", sub conducerea mentorului său, renumitul Profesor Francisc Rainer.
În perioada 1936 – 1946, George Emil Palade s-a dedicat cercetării fundamentale. În anul 1946 profesorul a plecat în S.U.A. unde a făcut o cercetare aprofundată la nivel celular, obţinând rezultate remarcabile, fiind fondatorul la nivel mondial al unei noi specialităţi medicale - “Biologia Celulară”.
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a omagiat împlinirea celor 100 de ani de la naşterea marelui cercetător român, pe data de 07 noiembrie 2012, într-o ceremonie ce a avut loc în Amfiteatrul Mare al Facultăţii de Medicină.
La evenimentul organizat de U.M.F. “Carol Davila” pentru a-l omagia pe profesorul George Emil Palade, au fost prezente numeroase personalitǎti ale medicinei romanesti şi ale comunităţii academice, care au răspuns invitaţiei rectorului Acad. Dr. Ioanel Sinescu. Printre aceştia amintim pe: Prof. Dr. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului; Prof. Dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei; Acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, cât şi Acad. Maya Simionescu. Organizatorul evenimentului omagial, Acad. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul U.M.F. “Carol Davila”, a mărturisit că momentul este unul cu totul aparte mai ales că “acest savant aparţine universitătii noastre."
Omagierea marelui savant, iniţiată de U.M.F. “Carol Davila”, continuă printr-o ceremonie organizată de Academia Română ce va avea loc pe data de 23 noiembrie 2012, în aula Academiei Române.

Divizia de Comunicare&PR
SĂNĂTATEA MEDIA GROUP
E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro
Telefon: 0730600094, 0752231577

   

Productie foto - video

Linkuri utile


Presedintie
Presedintia Romaniei


Guvern
Guvernul Romaniei

Camera Deputatilor
Camera Deputatilor


Senatul Romaniei
Senatul Romaniei


Copyright © 2012 - GoldPressMedia.ro